homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Toespraak op 18 feb. 09: Ahmed El Mesri,  thema: Eerwraak

Eerwraak… ik heb het woord opgezocht in de versie van de dikke Van Dale, die ik heb; dat is niet de nieuwste, maar daarom des te betekenisvoller. Want in mijn versie, de elfde herziende druk, uit 1984, komt het woord niet voor. Maar een zoektocht naar de webversie op het internet geeft mij wel een ‘hit’: bij ‘eerwraak’ staat daar nu ‘wraak omdat de goede naam van een familie zou zijn aangetast.’ En wanneer ik bij Wikipedia kijk, dan vind ik daar een uitgebreide beschrijving en omschrijving. Duidelijke tekenen dat het begrip geleidelijk aan ook in Nederland zijn intrede gedaan heeft.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Thursday, 19 February 2009
Permalink


Nieuwe bomenverordening stadsdeel Zeeburg


Column Martin Hout

Het stadsdeel zeeburg is maanden bezig geweest om een nieuwe bomenverordening op te stellen. Deze ligt tot 4 maart 2009 ter inzage op het stadsdeelkantoor en is te downloaden via de site www.zeeburg.nl in het kader van inspraak. Het 38 (!) pagina’s tellende stuk bestaat uit de “Bomenverordening Zeeburg???, “Criteria en Procedure Waardevolle Bomen??? en het “Beleidskader weigeringsgronden Bomenverordening Zeeburg???. Een hele mond vol.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 17 February 2009
Permalink


Vrede begint in jezelf

Elk jaar weer vieren wij de dag van de vrede. Vrede is een begrip waar wij met z’n allen achter staan. We wensen ons niets liever dan vrede op aarde voor een ieder. En toch als we ons iets mogen wensen voor onze verjaardag, voor de Kerst of Sinterklaas dan hoor je zelden iemand roepen: ik wens mij vrede. Elk jaar weer vieren wij de dag van de vrede. Vrede is een begrip waar wij met z’n allen achter staan. We wensen ons niets liever dan vrede op aarde voor een ieder. En toch als we ons iets mogen wensen voor onze verjaardag, voor de Kerst of Sinterklaas dan hoor je zelden iemand roepen: ik wens mij vrede.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Tuesday, 17 February 2009
Permalink


Hef de deelraadbesturen op

Het DB van Zeeburg heeft zich uitgesproken over het voorstel van de commissie Mertens om het aantal stadsdelen te verminderen. “Voor het stadsdeel Zeeburg zou in dat geval een samenvoeging met stadsdeel Oost/Watergraafsmeer de enige optie zijn???, aldus het DB.
Nu is het zonder meer waar dat er goede dingen staan in het rapport Mertens, maar helaas is de conclusie halfslachtig. Het bestuur van de stad Amsterdam kan beter en voordeliger door de deelraden op te heffen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 08 February 2009
Permalink


Themabijeenkomst: Beeldvorming van de Islam

Dhr. A. El Mesri, De ‘echte’ Islam, zoals ik dit zou willen noemen is niet extremistisch. Deze Islam is democratisch. Deze Islam is open en tolerant.
Wij leven hier in het Westen. Hier in Nederland leven mensen van verschillende culturen en met verschillende religies. Verschillende culturen bekleden de Islam.
Daar gaat het om. We moeten allemaal samenleven en samenwonen en samenwerken, ook al hebben we een verschillende achtergrond.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Wednesday, 04 February 2009
PermalinkStatistieken

Bekijks: 545482
Paginas "rendered" in 0.3313 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4716

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig