homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De hardnekkige kant van het openbaar bestuur

Door André Krouwel (Politicoloog aan de VU)
Dames en heren,
Een jaar geleden heeft u een Nieuwe Werkwijze voor de raad ingevoerd. Mij is gevraagd iets te zeggen voordat u deze nieuwe werkwijze gaat evalueren in de komende maanden. Het is zeer moedig van U om mij uit te nodigen om enkele woorden te spreken, omdat ik zeer kritisch sta tegenover alle vernieuwing in het openbaar bestuur.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 23 September 2008
Permalink


Feestje zonder auto’s

Door: Jan Hoek

Wat een lekkere autovrije dag, vandaag. Het housen onder de Wibautstraat vond ik het leukst. Alleen jammer dat er zo veel mensen stonden te dansen, dat je er niet meer kon fietsen. Dat vond ik vorig jaar het hoogtepunt van de autovrije zondag. Lekker onder de Wibautstraat door fietsen. Stadsdeel Zeeburg deed weer niet mee.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 23 September 2008
Permalink


Vrede begint in jezelf

Elk jaar weer vieren wij de dag van de vrede. Vrede is een begrip waar wij met z’n allen achter staan. We wensen ons niets liever dan vrede op aarde voor een ieder. En toch als we ons iets mogen wensen voor onze verjaardag, voor de Kerst of Sinterklaas dan hoor je zelden iemand roepen: ik wens mij vrede.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 22 September 2008
Permalink


onverplicht advies

De Raad van State heeft het behaagd onverplicht advies uit te brengen ten aanzien van conceptstukken van de Miljoenennota van dit jaar. Gezien het feit dat de Raad (onder formeel voorzitterschap van ‘de Koning’) er is om ‘de Regering’ te adviseren lijkt het mij pikant dat nog voor de definitieve stukken besproken zijn de Raad al ongevraagd advies geeft. Laten we maar eens kijken naar dat advies dan…

Klik hier om verder te lezen

Gepost door marco - Rotterdam op Wednesday, 17 September 2008
Permalink


Goede baas gezocht voor Boris

Van de weblog van Astrid Kuiper
Vanmorgen vroeg werd ik opgeschrikt door het geluid van politie ambulance en brandweer in de straat. Als goede buur kijk je of je nog iets kan betekenen en maakte ik mij zorgen over mijn Marokkaanse buurvrouw die misschien niet goed geworden was. Snel even naar de overkant om te kijken of ik helpen. Tot mijn grote schrik trof ik daar mijn Nederlandse buurvrouw in tranen Haar man Henk was aan een hart aanval overleden.  Henk was 59 jaar oud en een markant figuur bij ons in de straat. Henk en zijn Amerikaanse Bulldog waren een stel apart zich druk maken over de rotzooi bij de bak. Maar ook en feest figuur bij het laatste paling feest.

 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 12 September 2008
Permalink


Zo kan het ook, Zeeburg!

Soms was het warm de afgelopen maanden. We zijn de ophef van voor de zomer dan ook helemaal vergeten. Er mag preventief worden gefouilleerd in de Indische Buurt omdat die, mits samengenomen met de cijfers van de Dappermarkt, zo gevaarlijk zou zijn. (zie onder andere hier: “Hoe veilig is Zeeburg”) Zeeburgs GL raadslid Astrid kuiper was tegen, stadsdeelvoorzitter Salm stuurde een boze brief en zowel stadsdeelraad als gemeenteraad stemmen nog geen maand later keurig netjes in met het voorstel van burgemeester Cohen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 03 September 2008
Permalink


Uitgestorven diersoort terug in Nederland!

Van de weblog van Dennis Straat In het Flevopark in Amsterdam is onlangs een bijzondere ontdekking gedaan. Een amateurbioloog heeft ontdekt dat het Duingentiaanblauwtje weer voorkomt in Nederland. Lange tijd werd aangenomen dat deze vlinder die alleen in Nederland voorkwam, was uitgestorven. De laatste bekende populatie bevond zich n de duinen van Meijendel maar die is na 1979 niet meer gezien.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 02 September 2008
PermalinkStatistieken

Bekijks: 543285
Paginas "rendered" in 0.3515 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4706

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig