homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Op één been kun je niet staan

De Adformatie (39) van deze week kopt met ?Arabische krant Dalili (ook online) klapt met twee handen?. In het artikel maken we kennis met uitgever Yousry El Kashif en hoofdredacteur Marja van Barneveld die trots op de foto zijn gezet met de eerste uitgave van de Arabisch-Nederlandstalige gratis krant Dalili (?mijn gids?). Het is een spin-off van het sinds uit 2004 bestaande Dalili, een tijdschrift dat driemaandelijks verschijnt en onderwerpen aansnijdt, soms met een knipoog, over cultuur, godsdienst, samenleving en wetgeving.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 30 September 2007
Permalink


Lippen vol schaamte

Op Sargasso staat een post waarin een patiënte aan de dokter vraagt of haar vagina eruit kan zien als het gezicht van Jan Pronk. Ze laat de arts een portretfoto van de oud minister van ontwikkelingssamenwerking zien waarop de dokter vraagt of de schaamlipmetamorfose een cadeautje is. Zaken gaan nu eenmaal vóór het meisje en het kost nogal wat, zo?n medische ingreep.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 27 September 2007
Permalink


Dam tot damloop 2007

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 23 September 2007
Permalink


Noblesse oblige

Een paar dagen geleden werd ik gebeld door een goede vriend met een treurige mededeling. Vol verwachting had hij de brief van het Oranjefonds geopend om vervolgens te lezen dat zijn ingediende project niet gehonoreerd zou worden. Ze hadden er niet eens bij geschreven waarom niet. Een kort kil briefje was alles voor het afwijzen van een levenswerk. Het was een project dat de potentie in zich had om mensen vanuit verschillende achtergronden bij elkaar te brengen, voorgoed.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 16 September 2007
Permalink


Septembermaand, allochtonenmaand

Mijn absolute lievelingsmaand is September. Los van het feit dat ik op een stralende zondag in het jaar 1957 voor het eerst het licht aanschouwde, biedt deze maand veel en veel meer. Je kunt nog volop genieten van mooie warme zonnestralen. De bladeren beginnen hun kleuren af te geven op het menselijk netvlies om vervolgens tijdens een boswandeling vele ohs en ahs te ontlokken én ? het mediacircus draait weer op volle toeren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 08 September 2007
Permalink


Middelmatigheid op topniveau

Het is hoogleraar filosofie Bas Haring gisteravond gelukt, als één van de gasten van het deze week weer begonnen ?vraag en antwoordprogramma Pauw en Witteman?, de éminence grise van het duo verschrikt op te laten veren. Oké, het was maar één millimeter, maar ik heb het gezien.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 05 September 2007
Permalink


Steeds meer kinderen onder toezicht


Gisteravond zat ik met een gevoel van intens verlangen naar de documentaire Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 03 September 2007
Permalink


Dexia: dood door schuld

Ze wist ergens diep van binnen, een plek waar ze steeds minder goed bijkwam door de eindeloze stroom gedachten over de steeds onbeschaamder wordende witteboordencriminaliteit, met beschermheren op cruciale posities, dat ze geen kanker had en toch ging ze zo meteen voor het röntgenapparaat staan omdat de pijn op haar borst zo ernstig was geworden dat het ademhalen elk moment kon stoppen. ?Je weet maar nooit?, had haar huisarts gezegd terwijl ze het verwijsbriefje snel en slordig invulde. Ze werd geroepen en stilletjes werd de vale kuipstoel al weer ingenomen door de volgende cliënt. Het was druk op deze zonnige vrijdagochtend op de eerste verdieping van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 01 September 2007
PermalinkStatistieken

Bekijks: 543019
Paginas "rendered" in 0.4031 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig