homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Sterven doe je in je bed

Dinsdagmiddag, halfdrie. Ik zit bij mijn huisarts in de wachtkamer op het Javaeiland en ik heb een tijdschrift van de inmiddels slordige stapel gepakt. De Ariadne belooft mij, gezien de slogan op de cover dat ik de komende 10 minuten onwijs ga genieten.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 29 August 2007
Permalink


De KiKa knuffelbeer

Vanaf grote billboards langs de snelweg laat een beertje met droeve kraaloogjes ons weten dat het strijdt tegen kinderkanker. Heb je mazzel dat je op weg naar het AMC voor het rode stoplicht komt te staan, kun je zijn boodschap lezen en is er voldoende tijd om het diep tot je door te laten dringen. Het stoplicht stond wel erg lang op rood, die keer dat ik er voor stond. Het was lang genoeg om te zien dat het niet goed gaat met de kleine knuffel.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 25 August 2007
Permalink


Investeringen in de Indische Buurt

? Drie woningcorporaties gaan 250 miljoen investeren in de Indische Buurt en hebben hierover een convenant gesloten met de stadsdeel Zeeburg, meldde Het Parool op donderdag 11 juli.
De Indische Buurt opknappen, een van de probleemwijken van minister Vogelaar, is geen slecht idee. Vooral ook omdat dit plan lijkt in te houden dat onder meer bewoners actief worden benaderd om hen te wijzen op het aanvragen van huursubsidie, op mogelijkheden van bijzondere bijstand en op zaken als het meldpunt voor overlast.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 22 August 2007
Permalink


Chinese boter

Amsterdam, Brouwersgracht nummer 20. Boven de deur van een klein zwartkleurig Anton Piekhuisje prijkt in sierlijk geschreven witte letters: ?Door den Tijd wordt de Spruyt een Boom?. Terwijl ik het geheel nog even door laat dringen en me net een beetje happy begin te voelen hoor ik op de radio ?ik zit in de auto van een vriend te wachten - dat de koopkracht in Nederland het komende jaar zal gaan dalen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 19 August 2007
Permalink


Droom je veilig

Alle mensen doen het. Sommigen meerdere malen per nacht, anderen één keer en niet iedereen kan zich z?n droom herinneren bij het wakker worden. Dromen kunnen fijn zijn en dromen kunnen nachtmerries zijn, waarom eigenlijk geen nachthengsten?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 18 August 2007
Permalink


Dagboek van David K.

Emile Fallaux is zich een hoedje geschrokken. In nummer 32 van Vrij Nederland (nog steeds in oorlog?) krijgen we inzage in het dagboek van zijn ster muziekreporter David K. die ons vertelt dat hij voor duizenden euro?s muziek illegaal download van het internet op zijn i-Pod.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 16 August 2007
Permalink


Meisjes van negen en de mythe van Granny Smith

Vlak voor het Haagse zomerreces diende GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi een voorontwerp in van zijn wetsvoorstel om media-educatie tot een kerndoel in het onderwijs te maken.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 15 August 2007
Permalink


Afvallen door uitgeven.

Vorige week liet een Italiaanse krant weten dat het openbaarvervoerbedrijf van de Noord-Italiaanse stad Trieste, een buschauffeur op non-actief heeft gesteld omdat hij 155 kilo weegt. De chauffeursstoel zou herhaaldelijke malen bezweken zijn onder het gewicht van de man in kwestie.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 14 August 2007
Permalink


Moslim: de underdog van de eenentwintigste eeuw, een politieke keuze?


India telt ruim 1 miljard inwoners waarvan er 150 miljoen moslim zijn: na Indonesië de grootste moslimgemeenschap op aarde. In de zevende eeuw kwamen de eerste moslims als handelaren in specerijen naar India wat tot de vorming van het sultanaat te Delhi heeft geleid. Een politieke keuze?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 13 August 2007
Permalink


Jammi jammi Jami.

Hoe zou het komen dat we aan de woorden van politici zoveel waarde hechten? Ik heb ze eigenlijk nog nooit iets zinnigs horen zeggen als het gaat over de ontwikkeling van de mens en de wereld als een plek waar mensen zich ten volle kunnen ontpooien in een veilig milieu dat kan bijdragen aan gevoelens van geluk en verbondenheid, vrede en empathie en het doorstromen naar de volgende dimensie.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 11 August 2007
Permalink


Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 543020
Paginas "rendered" in 0.3142 secondes
50 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig