homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De ‘tour’ is voorbij

Ik keek gisteren in de mooie ogen van de wielrenner Rasmussen. Hij werd achtervolgd door journalisten van de televisie die nu wel eens wilden weten wat er in het hoofd van de topwielrenner omgaat.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 29 July 2007
Permalink


Waar een klein land groot in is.

Je ligt op een koude marmeren vloer en je ziet de voeten van honderden mensen voorbij gaan. Er stroomt iets uit je oren. Je wil het aanraken. Het is warm en het is van jou.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 23 July 2007
Permalink


Indische buren (3) - bloem

Weblog Metz kijkt rond

De nieuwe tijd kondigde zich in 1977 aan op de eerste verdieping van het Sumatraplantsoen 54. Daar woonde de Turkse familie A., vader, moeder en twee of drie dochters. Misschien ook wel zoontjes maar dat weet ik niet meer. De term inburgering stond nog niet in het woordenboek. Allochtonen? Onbekend. Integratie? Hoe-bedoel-u. Frappant dat er nu een ministerie is voor een woord dat dertig jaar geleden niemand kende.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 15 July 2007
Permalink


Over vitale wijken en kerkhoven en over onbegrijpelijke taal


Ingezonden column

De Stichting de Alliantie is een woningcorporatie met ruim 60.000 woningen in de noordvleugel van de Randstad. Voor de Indische Buurt te Zeeburg een belangrijke partner.  ‘De Alliantie is lokaal verankerd, laagdrempelig, omvangrijk, flexibel en slagvaardig. Bovendien wil De Alliantie zich inzetten voor betaalbare en goede woningen. Er is wel ??n voorwaarde die gesteld wordt aan deze belofte: de wijken waar de Alliantie in wil gaan investeren moeten vitaal zijn’, zo kunnen we lezen op hun site.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 10 July 2007
Permalink


Over barsten in spiegels en doofpotten

Ingezonden column

Met verbazing heb ik zitten kijken naar het programma Char dat door RTL 4 wordt uitgezonden op de donderdagavond. Char Margolis is een vrouwelijk medium dat contact kan maken met mensen die overleden zijn. Ja, ja, hoor de cynicus denken en het wellicht ook uitspreken. Char zit op een comfortabele bank en naast haar een bekende Nederlander. Het is Marten Fortuyn, de broer van.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 07 July 2007
Permalink


Column Metz, kinderopvang Makassarplein

column Metz
Weliswaar een week oud maar toch niet minder interessant, deze column van Stephan Steinmetz.

De stadsdeelraad in mijn buurt is druk doende van alles op de markt te brengen. Hierbij wordt geheel volgens de logica van de marketing, hogere reclamekunde toegepast. Zo heet bezuinigen op welzijnswerk tegenwoordig vernieuwen. Vernieuwing Sociaal Domein! Verbeterde verpakking! Meer welzijn met minder werk!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 04 July 2007
Permalink


Het dilemma van de premier

Ingezonden column

Een knappe nog jonge man zit in een rolstoel voor de vijver van het Haagse Binnenhof (de Volkskrant 29 juni, pagina 2). Hij kijkt ons niet aan. Daar waar armen en benen horen te zitten, bungelen vier conisch uitlopende stompjes. Branislav Kapetanovic weet wat het is om door een clusterbom verrast te worden. Hij is naar Nederland gekomen om aan premier Balkenende te vragen nee te zeggen tegen clusterbommen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 01 July 2007
PermalinkStatistieken

Bekijks: 543021
Paginas "rendered" in 0.3310 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig