homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ja, ik wil ...

Op deze woorden wachten miljoenen mensen dagelijks. Sommigen hun hele leven, anderen wachten nog maar sinds kort. Ja, ik wil ... staat in ons universele geheugen gegrift gelijk de naam van een geliefde in de ring van het leven. Ja, ik wil ... Drie woorden die de hele mensheid in stand houden. Ja ik wil ... .

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 30 May 2007
Permalink


Homo avond

Het leek gisteravond alsof de teevee had besloten om er een homo-avond van te maken. De journaals gaven beelden weer van een demonstratie in Moskou waarbij een delegatie Europarlementariërs aandacht vroegen voor homoseksualiteit.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 28 May 2007
Permalink


PvdD broodnodig

Al een paar dagen kom ik berichten tegen over een zekere Bokito die in Rotterdam een vrouw heeft aangevallen. Hij zou haar honderd keer hebben gebeten. Waarom? De dierentuin probeert heel behoedzaam uit te leggen dat de vrouw die gebeten is misschien wel erg vaak, vier maal per week, naar de aap stond te kijken. Ze had dus kennelijk intensief contact met de aap. Maar wat behelst een dergelijk contact? Dat kan de vrouw in kwestie beantwoorden en misschien ook niet.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 24 May 2007
Permalink


Alle mensen zijn slecht

Gisteravond genoten van een Catherine Deneuve in de film: Nearest to heaven. Eindelijk een dame op leeftijd die niet haar heupen heeft laten leegzuigen. Maar goed. Hier gaat het in deze column niet over maar ik wilde mezelf en de overige dames en wellicht ook heren als je bladen mag geloven, die hun lichaam als een tempel ervaren en dit lichaam eren en het niet laten leegzuigen voor een hoop poen, een hart onder de riem steken. Zoals u weet ben ik niet anticorrectie.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 23 May 2007
Permalink


Nederlanders hoofdschuldigen aan broeikasteffect

Het blijft oppassen geblazen. Wanneer je zonder afdoende bescherming de gouden ploert te lang trotseert, laat hij vrijwel altijd een gedenkwaardig merkmaal achter onder meestal pijnlijke omstandigheden die je nog dagen, soms weken bij blijven. Je zweert nooit meer zonder factor 30 in de zon te baden en omdat Nederland nu eenmaal een vier-seizoenen-land is, ben je het na drie seizoenen weer vergeten en begint de pijnlijke zonnedans ieder jaar weer van voren af aan.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 22 May 2007
Permalink


Nieuw Afvalpunt Zeeburg

Vanochtend tijdens mijn sportief uitje voor 49plus, dat is dus wandelen met een sportief pakje, viel mijn oog op een krantje dat rondslingerde op de Veemkade ter hoogte van het braakliggende terrein voor de Piet Heinschool en caf? Panama.

Ik raapte het stukje krant op en las:

Afvalpunt Zeeburg: het afvalpunt aan de Cruquiusweg 90 is ??n van de zes afvalpunten in Amsterdam. Hier kunt u gratis al uw afval kwijt. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Friday, 18 May 2007
Permalink


Nooit meer tapas

Het leven neemt soms een wending waar je als mens geen kant mee op kunt. Je bent op vakantie. Zon, zee, strand en zwembad. Heerlijk eten en drinken, alles om even gelukkig te kunnen zijn. Weg van de stress van je dagelijkse werk. Het horloge dat jou als een slaaf vooruit drijft om al je taken als moeder, vrouw, geliefde en werkneemster te kunnen volbrengen dag in dag uit, heb je op je nachtkastje gelegd onder je mooiste sjaal ?een cadeautje voor tien jaar huwelijk- die je niet hoeft te gebruiken omdat het toch een tikkeltje te warm blijkt te zijn. Heerlijk gezwommen met de kinderen in het zwembad. Het was net iets te warm voor het strand, het zand dat je voetzolen brandde en dan ... valt de avond. Jullie spreken af: jij doet de wasbeurt en ik lees voor.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 16 May 2007
Permalink


Ab Klink duldt geen medische missers meer!

?Kunstfehler? is de benaming die wij in het Nederlands kennen als een ?medische misser?. Tevens is het de titel van ?das kleine Fernsehspiel?, -een teeveevorm waar onze Duitse buren in excellereren- uitgezonden gisteravond om kwart over acht op Duitsland 2, voor kenners het ZDF. In een krappe negentig minuten krijg je een uitgebalanceerd verhaal voorgeschoteld, perfect gespeeld, waar je nog geruime tijd mee uit de voeten kunt. Stof tot nadenken geven deze kleine teeveespelen, telkens weer.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 15 May 2007
Permalink


Het multiculturele drama in de PvdA.

Ik neem u, beste lezer, mee. Ik neem u mee aan mijn hand. Geef mij voor even het voordeel van de twijfel. Kom, en ik neem u mee naar het land der woorden van het ?ware linkse-  op het Spinoza en Clinton, Hirsy Ali en Wouter Bos ge?nspireerde ?intellect?: het Eddy Terstall land, al waar de koning een rede voor u heeft voorbereid en uitgesproken.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 14 May 2007
Permalink


Arabieren zijn lelijk

In NOVA van gisteravond maakte ik kennis met Jack Shaheen (1935), hoogleraar met emeritaat Massacommunicatie en auteur van het boek Reel Bad Arabs: How Hollywood Vilifies a People. In zijn boek neemt hij mij mee in de wondere wereld van de wrede, ontrouwe en onwaarachtige, moordlustige en bovendien superlelijke Arabier. Aan de hand van negenhonderd voorstellingen van Arabische filmkarakters in Amerikaanse films, onderbouwt hij zijn stelling dat een deel van de Amerikaanse filmindustrie ?vooropgezet? anti-Arabisch en antimoslim te werk gaat.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 12 May 2007
Permalink


Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 543023
Paginas "rendered" in 0.3273 secondes
50 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig