homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Koninginnedag 2007

Du moment ik ervoer dat de koningin helemaal niet echt jarig is op 30 april, heeft dit mijn animo om het uitbundig te vieren aanzienlijk verminderd. Maar dat is uiteraard niet de enige reden. Met de jaren komt het verstand of de wijsheid. Ik hoorde gisteren nog van Bas Haring dat aan wijsheid een goed verstand ten grondslag ligt. Als kind al was ik helemaal gek van het koningshuis.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 30 April 2007
Permalink


Asociaal zijn is een kwestie van perceptie

De F van Flodder, de T van Tokkie, de X van ... en de J van Jezus.

Grote ?n minder grote asociale gezinnen zijn er altijd geweest. Ook in mijn kindertijd. Ik ben geboren in een dorpje in het Zuiden van het land, daar waar de hoogste berg van Nederland jaarlijks duizenden toeristen naar toe lokt. We hadden ook een heuse achterbuurt. Die lag, naar ik mij herinner, ten zuidwesten van de protestantse kerk; waar ik maar heel sporadisch kwam.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 29 April 2007
Permalink


Anna poetst met één emmer water

Het was zo warm dat ik besloot een wandelingetje door de buurt te maken en mijn krantje op het Boniplein te lezen. Onderweg stond een vrouw verbeten haar ramen te soppen. “Kan ik niet helpen?” En spontaan begon Anna te vertellen dat ze geen hulp nodig had want dat ze bij de Wibra hele goede sop hadden, in een groen flesje. Het vuil verdween meteen. “Een wonder!”, en ze zei het ook zo dat ik ging geloven dat het ook echt een wonder was. En met trots vertelde ze dat ze de ramen waste met maar ëën emmer water, dezelfde als waarmee ze ook de auto had gewassen. Ja want je mag dat niet zomaar weggooien.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 24 April 2007
Permalink


App?l aan de jonge Moslim in Nederland

Een ander beeld van de Islam

De ?echte? Islam, zoals ik dit zou willen noemen is niet extremistisch. Deze Islam is democratisch. Deze Islam is open en tolerant.

Wij leven hier in het Westen. Wij zijn in Nederland. Verschillende culturen bekleden de Islam. Daar gaat het om. Hier in Nederland leven mensen van verschillende culturen en met verschillende religies. We moeten allemaal samenleven en samenwonen en samenwerken, ook al hebben we een verschillende achtergrond.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Monday, 23 April 2007
Permalink


Mijn eigenste broodje

Even een radicaal suf onderwerp voor deze zaterdag. Wat moeten ze toch met die broodbakmachines in dat vinexleventje van de andere kant van het stadsdeel?!?. Ik heb vandaag mijn eigen brood gebakken! Wat een oergevoelens komen los. Zelden heb ik zoiets -ahum- bevredigends gedaan. Ik had al weleens eerder brood gebakken, maar dat was nooit echt lekker. Mijn broodjes hebben de nare gewoonte te veranderen in zwerfkeitjes, omdat ik zo eigenwijs ben geen gist te gebruiken. “In Oost-Europa vinden ze dit lekker!”, denk ik dan maar, terwijl ik mijn tanden erop stuk bijt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 21 April 2007
Permalink


Vergeef me is geen luxe

‘Catch a fire? is een ?tijdens de apartheid in Zuid-Afrika? spelende politieke thriller. Het ?tijdens de apartheid? doet vermoeden dat apartheid tot de verleden tijd behoort. Een bezoek aan Zuid-Afrika heden ten dage laat zien dat apartheid nog steeds tot het pijnlijke ?nu? behoort en toch wel om wat nuancering vraagt, ook van een (jonge?) journalist die een recensie schrijft over een film.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Friday, 20 April 2007
Permalink


La vienix?

?Ja, we zijn een vinexgezin geworden, met drie kinderen, twee banen, twee auto?s, een bakfiets, een supertophypotheek, een tuin met een zandbak, een Buurman en een Buurvrouw met wie ik over het tuinhek heen de parkeerproblemen van onze buurt bespreek.

En ja: het is hier best gezellig.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 18 April 2007
Permalink


Dat nooit: La vie Vinex op IJburg

.Het uitkomen van “La vie Vinex, een boek over het leven in een Vinex-wijk heeft een hoop stuifzand doen opwaaien. Auteur Toine Heijmans nam daarin zijn eigen Vinex-wijk, IJburg, als voorbeeld. Hij verhaalt, dat hij altijd geroepen heeft, nooit meer in een nieuwbouwwijk te willen wonen. Maar dat het nu in zijn eigen IJburg best meevalt.
Vinex staat voor het weinig prozaïsche “Vierde Nota ruimtelijke ordening Extra”. In deze Nota is de strijd aangegaan met de suburbanisatie van de jaren ‘70-‘90, waarin jonge gezinnen in randgemeenten zijn gaan wonen. Voor Amsterdam was dat Purmerend, Hoorn en Almere. De leegloop zou tot staan kunnen worden gebracht met nieuwbouwwijken aan de rand van de stad. Zoals ook IJburg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 17 April 2007
Permalink


Verslaafd?

Op de DVD hoes van ‘Requiem for a dream’ staat vermeld dat deze film ‘een overdonderend meesterwerk’ is. ‘Requiem for a dream’ is een film van Darren Aronofsky, ja die van het bekroonde ‘Pi’., en is gebaseerd op het boek ‘Last exit to Brooklyn’ van Hubert Selby Jr.
In nog geen 95 minuten wordt je klip en klaar getoond waarom je maar beter met je vingers van de verslavende middelen kan afblijven.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 17 April 2007
Permalink


Column Nico Salm: Ouderen in Zeeburg

Het aantal ouderen in Zeeburg groeit de laatste jaren. In mijn werk kom ik regelmatig bij ouderen op bezoek. Velen van hen wonen al jaren in het stadsdeel en dan met name in de Indische Buurt. Anderen zijn er onlangs komen wonen en hebben dan een woning gevonden in het Oostelijk Havengebied of IJburg. Er wordt o.a. voor IJburg gekozen omdat er bij de bouw en inrichting rekening is gehouden met mensen die minder valide zijn en/of zorg nodig hebben. Uit onderzoek komt naar voren dat de groep Turkse en Marokkaanse ouderen vaak specifieke problemen hebben. Ze hebben een aow-gat vanwege het feit dat ze niet vanaf hun 15e levensjaar in Nederland hebben gewooond.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 16 April 2007
Permalink


Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 543024
Paginas "rendered" in 0.4346 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig