homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

DNA: DeNatuurlijkeAndere

Het is James Cameron, de beroemde filmmaker van onder andere The Titanic en Alien, weer gelukt. Hij heeft een spraakmakende film geschapen, waardoor delen van de wereld even uit hun sluimerstand zullen geraken.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 28 February 2007
Permalink


De pedochatter aan de schandpaal


?Hoe kan je sex hebben met een kind?? Deze rethorische vraag poneerde Yvonne van Hertum gisteravond tijdens haar optreden bij Pauw en Witteman. Van Hertum is het meer dan beu, dat gerotzooi op het internet met kinderen. Ze schetst een beeld van, met name mannen, die zich voordoen alsof ze twaalf, dertien jaar zijn en dan contact maken via de chatbox met ?leeftijdgenootjes?.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 27 February 2007
Permalink


Verheffen en verbinden: het motto van Balkenende IV.

De Amerikaanse journalist Bruce Bawer, heeft in de eindjaren negentig een tijdje aan het Bellamyplein te Amsterdam gewoond. Dat is hem niet goed bevallen. In zijn boek While Europe Slept, schetst hij een beeld van dit Amsterdamse plein, gespot vanachter zijn gordijntje. Hij beschrijft in zijn boek, dat hij dagelijks vrouwen ziet lopen met hoofddoekjes achter kinderwagens. Hij is geschrokken van dit straatbeeld en gaat daarin zo ver om te stellen, dat er in Nederland misschien wel over niet al te lange tijd een sharia zal worden ingevoerd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 24 February 2007
Permalink


Is Nederland nu in staat van oorlog?

21.000 Granaatwerpers zijn aangeschaft door het Nederlandse leger in het kader van de vredesmissie en het opbouwwerk in Uruzgan, hoorde ik vanochtend op het radiojournaal.

Als dit werkelijk klopt, dan heb ik enkele vragen en wat opmerkingen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 20 February 2007
Permalink


Jerry Springer voor zestigplussers

Ik vond een behoorlijk amusante column van nu.nl redacteur Paul de Lange. Die post ik even hier:
Het tegenovergestelde van vernieuwende televisie bestaat. Het heet De Rijdende Rechter: een platform voor vitale ouderen. Minimaal twee klagende allochtonen per seizoen in De Rijdende Rechter. In een poging om meer allochtonen op de buis te krijgen, kwam de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep eind vorig jaar met dat concrete voorstel.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 13 February 2007
Permalink


Een wet voor ons allen!

Een Universele grondwet gestoelt op humanistische grondslagen is volgens mij de redding van deze wereld.

Waarom denk ik dit? Ja, het is eigenlijk heel simpel ... dat zijn overigens alle goede oplossingen ... ga maar na in de geschiedenis ... daarom werken ze ook zo goed. Als het namelijk te gecompliceerd gaat worden, haken mensen af zoals nu bijvoorbeeld.

Come to the point.

Welnu

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 12 February 2007
Permalink


‘efficiency-verbetering bij de rijksdienst’

Is het onderschrijft bij de spotprent van Ruben L. Oppenheimer behorend bij het artikel Eindelijk steun voor breedtesport van Marc Chavannes, sinds kort ook hoogleraar journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, op pagina 16 in het NRC Handelsblad van vandaag.

Hij schetst Bos, Balkenende en Rouvoet die als aapachtigen met vulcanoortjes druk bezig zijn met elkaar te vlooien. In de linker bovenhoek zweeft aapachtige Wijffels, met van nature grote oren, aan een liaan met heuse blaadjes in de linker hand het koffertje met snode plannetjes of contractjes ... immers hij werkt toch voor die Bank in Amerika?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 10 February 2007
Permalink


Rivierdonderpad

ingezonden Column Mark van Dongen
Een mens leert elke dag wat bij. Dinsdag in de commissie Ruimtelijke Ordening werd er gesproken over het Voorontwerp Ecologische Zone Bovendiep. Een hele mond vol, maar het gaat over het mooie plan om met name langs de Diemerzeedijk meer te doen aan natuurontwikkeling. Dit onder meer door rietmoerassen aan te leggen langs de Diemerzeedijk.

Nu staan er in zo?n rapport ook vaak merkwaardige opmerkingen. Zo was er de opmerking dat men allerlei soorten dieren een goede leefomgeving wil geven, zoals ?vissen (bijvoorbeeld Rivierdonderpad)?.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 07 February 2007
Permalink


Identificatieplicht


Ik denk
Eerlijk gezegd
Dat u niet eens
Wilt weten
Wie ik ben

Loesje

Identificatieplicht haalt bij veel mensen, zeker de wat oudere mensen die de tweede oorlog hebben meegemaakt, nare gedachten naar boven die wederom tot angstgevoelens aanzetten en dat in combinatie met de alles overschreeuwende sirenes op de eerste maandag van elke maand zorgt voor een massale uitgave van serotonineheropnameremmende middelen. Die dan weer de laatjes vullen van multinationals die wederom aandelen hebben in de ...

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 06 February 2007
Permalink


Bijzonder onderwijs: polarisatie in optima forma


?Over ons christenen valt veel slechts te vertellen, maar over onze stichter Jezus Christus alleen goeds?. Of dat voor de profeet Mohammed als stichter van de islam ook opgaat, is voor Antoine Bodar een vraag.

Hij haalde eergisteren in zijn oratie, die hij op de Tilburgse universiteit uitsprak als kersverse hoogleraar Christendom, cultuur en media, paus Pius II aan. Deze noemde in 1458 Mohammed ?een valse profeet?, ?een Arabier vol heidense dwaling en joods bijgeloof? en ?een beruchte overspelpleger? die ?een bende struikrovers om zich heen verzamelde waarmee hij het leiderschap over de Arabieren opeiste?. Het zijn zaken die Bodar ?als katholiek kan volgen?.

Bodar wilde de huidige paus Benedictus met het aanhalen van de citaten volgen noch overtreffen. Benedictus haalde zich afgelopen september de woede op de hals van de Arabische wereld door in een rede een veertiende eeuwse keizer te citeren over het gewelddadige karakter van Mohammed.

Bodar wil met ?open oren? luisteren naar wat moslims hem leren over Mohammed, met name over zijn gewelddadigheid als stichter van de islam. Voor een dialoog tussen islam en christendom is echter wel helderheid nodig, aldus Bodar: ?Dat kan niet in verdoezeling.?

Bron: RK Nieuwsnet

Posted by ewoud on zondag 4 februari 2007 in religie op het Allochtonenweblog

Brengen dit soort uitspraken helderheid in de dialoog over islam en christendom, en in het verlengde daarvaan tussen de islamieten en de christenen? Dat vraag ik mij af.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 04 February 2007
Permalink


Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 543026
Paginas "rendered" in 0.3445 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig