homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Namen van verdachten

Het is een goed Nederlands gebruik dat namen van verdachten niet worden gepost, alleen de eerste letter. Toch gaan er om de zoveel tijd stemmen op om dit principe in de wilgen te hangen. Dit hangt samen met dat een google machine in minder dan 1 seconde kan achterhalen wat de volledige naam zou zijn, of het nu om een publiek persoon gaat of niet. Het zou raar zijn om “beroemde pop-artiest Michael J verdacht van pedofilie” in de krant te zien staan. Vanwaar is dit gebruik?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 31 January 2007
Permalink


Felix Rottenberg en zijn polariserende projecties

Toch maar weer voor de buis en zappen. Bij Pauw en Witteman (P&W) blijft mijn duim plakken. Ik hoor Dat W aan Rottenberg vraagt waarom hij uitgerekend Jan Marijnissen een salonsocialist noemt? Met ?hij uitgerekend? verwijzend naar Rottenberg, doelt Witteman op het hoge gehalte salonsocialisten binnen de PvdA. Op de vraag: ?wat zijn het eigenlijk?, zegt Rottenberg, die zelf aan de grachtengordel woont of heeft gewoond: ?eh ... links praten en rechts handelen??. Maar dat van Marijnissen? ?Ach je weet wel hoe dat gaat. Ik zit dan te tikken?, ?Rottenberg doelt op zijn column in het Parool?-  ?en dan aan het eind komt een dergelijk zinnetje eruit rollen?.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 31 January 2007
Permalink


Ongeloof in de Molukkenstraat

Vanochtend liep ik door de Molukkenstraat richting Javastraat. Op de hoek van de Molukkenstraat/Madurastraat werd mijn oog gegrepen en vastgehouden door een berg grof huisafval van een mogelijke huisruiming. Althans zo leek het. Een complete aftandse inrichting met de geijkte met kringen bevlekte tweepersoonsmatras! 

Ik zou het wel van de daken willen afroepen:

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 29 January 2007
Permalink


Discrimineren volgens Plato ...

... betekent onderscheid maken en daar is in wezen niets mis mee!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 23 January 2007
Permalink


Wetenschap is relativerend ...

Het is nog geen halve eeuw geleden dat homosexualiteit binnen de wetenschap als ernstige aandoening werd omschreven en als een gevolg daarvan mensen opgesloten zijn in psychiatrische inrichtingen; laat staan de aantallen homosexuelen die gewoonweg vermoord of gemarteld zijn.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 22 January 2007
Permalink


werkloos in uitvoering

Zwelg zwelg. Ik zwelg maar in zelfmedelijden. Zwelg zwelg. Het begon toen ik een tijdje op een bedrijf had gewerkt. De halve dag uit het raam staren, aardig doen tegen vervelende mensen, vervelend doen tegen aardige mensen, het naspelen van Dilbert stripjes, ik had er na een week al behoorlijk genoeg van. En sindsdien kijk ik elke week op alle websites van universiteiten op zoek naar een leuke aio-plaats. Maar de meeste aio-plaatsen zijn beta-dingen (voor wiskundemensen, kortom). Als het niet iets is met kankeronderzoek dan is het wel een onderzoek naar C++, oftewel: niks voor mij… Dus ik ben aan mijn eigen projectschets begonnen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 22 January 2007
Permalink


Institutionele liefde is beperkt!

Het gebruik van ‘heiligen’ in grappige filmpjes wordt door sommige mensen die diep religieus zijn nogal eens met lede ogen bekeken. Zij voelen zich en hun heilige beledigd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 22 January 2007
Permalink


Nederland is in oorlog.

21.500 Soldaten moeten naar Irak om daar het leven te laten om ervoor te zorgen dat president Bush een standbeeld gaat krijgen waar Balkenende, Merkel en Sarkozy in 2014 kransen bij gaan neerleggen

.

Zo laat Grijs ons weten in de derde aflevering van Vrij Nederland.

21.500 soldaten ter meerdere glorie van president Bush en zijn collega’s? Is het werkelijk zo banaal?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 21 January 2007
Permalink


Fraudeurs horen achter slot en grendel

Als je gebruik maakt van een creditcard, kun je slachtoffer worden van fraude. Het maakt niet uit of je via het web, de telefoon of in de winkel betaalt. Telkens wanneer je betaalt met je creditcard gaat het bedrijf waar je iets van koopt na of je wel liquide genoeg bent om de spulletjes mee naar huis te mogen nemen. De informatie over jouw kredietwaardigheid zit opgeslagen op grote servers en als het betreffende bedrijf contact gaat maken om de gegevens te controleren slaan hackers hun slag!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 20 January 2007
Permalink


Amerika als het schoolvoorbeeld van een civil society in optima forma?

George Bush heeft, waarschijnlijk onder druk van de democraten, toegegeven dat het afluisterprogramma van het telefoon- en e-mailverkeer niet langer meer op een fatsoenlijke en logische wijze verantwoord kan worden jegens de burgers van Amerika en in het verlengde daarvan de rest van ‘El Mundo in Terror’! .

Hoe begon het ook al weer? Op dinsdagmiddag 11 september 2001 bevond ik mij op de eerste etage van De Meren aan de J.F. Hengelstraat, schuin tegenover winkelcentrum Brazili?, waar ik werkte als vrijwilliger. Ik begeleidde een aantal psychiatrische pati?nten bij het ontwerpen en het maken van hun maandelijks nieuwskrantje.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 18 January 2007
Permalink


Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 543027
Paginas "rendered" in 0.3250 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig