homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ja, ik wil (in Zeeburg)

“In het zand of thuis bij je moeder.” Met die tekst heeft het Parool afgelopen zaterdag stadsdeel Zeeburg uitgeroepen tot beste trouwlocatie van Amsterdam.
“Trouwen?”, vraagt de dame van Trouwzaken in Zeeburg enthousiast. “Gaat u trouwen? Wat leuk!” Bij trouwen in Zeeburg worden ze nog blij. Het is de leukste wijk om te trouwen. Het kan namelijk bijna overal. In je favoriete kroeg, buiten in het zand op Blijburg, in je eigen achtertuin, in Jerry’s Caf? of Kaap Kot, in het Gemaal, op een boot - ook je eigen boot - of thuis bij je moeder. Houdt het in de meeste wijken om acht uur ‘s avonds op, in Zeeburg kan er op elk uur van de nacht worden getrouwd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 20 June 2006
Permalink


Metz kijkt rond

Zeeburg heeft er een nieuwe blogger bij. Stephan Metz blogt sinds kort over zijn buurt. Hij woont al een tijdje in de Indische Buurt in Zeeburg en heeft zich altijd al voor zijn buurt ge?nteresseerd. Metz: ” Ik blog sinds kort omdat ik net 50 ben geworden en dacht: kom, laat ik eens modern worden.”
Hieronder treft u zijn meest recente column:

Wonen in een wijk met veel Marokkanen en Turken heeft ontegenzeggelijk voordelen. Je ziet ze nooit met een hond en dat scheelt kilo’s stront op de stoep. Ze slingeren nooit, gezeten op kratjes Amstel, Telegraafwijsheden in je richting.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 19 June 2006
Permalink


Steun aan Operation Hand in Hand
Merellijn van der Schaaf (Amsterdam / Zeeburg / Indische Buurt) is een van de leden die als vrijwilliger naar Ghana zal afreizen voor de duur van 7 maanden. Tot aan haar terugkomst, eind januari 2007, zal zij haar belevenissen op deze website bijhouden. (Vanaf juli 2006 kunnen jullie haar verhalen gaan lezen) Ook op de weblog van Astrid Kuiper (gemeenteraad stadsdeel Zeeburg, groen links) zal zij te volgen zijn.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door merellijn op Monday, 12 June 2006
Permalink


Ontmoeting ?Migranten met handicap of chronisch ziekte? en hun familie

In eigen woorden

Op zondag 28 mei jongstleden werd bij de multiculturele vereniging voor vriendschap Assadaaka in buurthuis de Meevaart een ontmoetingsbijeenkomst gehouden voor migranten met een handicap of chronische ziekte. De bedoeling van deze middag was dat migranten met een handicap in eigen woorden konden vertellen wat hun handicap betekent in hun dagelijkse leven. Tevens dient deze bijeenkomst als een voorbereiding op toekomstige projecten inzake dit onderwerp. Deze middag is tot stand gekomen door de bevlogen samenwerking van: Assadaaka, het APCP (Amsterdams Pati?nten/Consumenten Platform) en MEE Amstel en Zaan (Ondersteuning bij een leven met een beperking).

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Sunday, 11 June 2006
PermalinkStatistieken

Bekijks: 542986
Paginas "rendered" in 0.3032 secondes
51 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig