homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bruggenbouwer

Ahmed El Mesri is een man die iedereen die hem ontmoet inspireert. Een mens die de universele boodschap uitstraalt dat je je leven zelf kunt maken, dat je dat samen met anderen kunt doen. Als gehandicapte migrant van Marokkaanse afkomst heeft hij zich een weg gebaand buiten de gebaande paden en zich niet laten beperken door beeldvorming of opvattingen. Hij heeft zich bevrijd van wat de samenleving en cultuur van hem als gehandicapte migrant vinden.

Ahmed staat voor een ongelooflijke activiteit, bruggen bouwen, mensen de hand reiken, overal de ontmoeting, het begrip en het geloof opzoeken en stimuleren. Hij bezoekt mensen van allerlei afkomst die door ziekte of handicap bemoediging nodig hebben om de volgende stap in hun leven te zetten. Hij zoekt organisaties en beleidsmakers op en fungeert als gesprekspartner en bruggenbouwer. Een toegankelijker mens is haast niet denkbaar. Over culturele verschillen heen stelt hij het mens-zijn centraal.
Daarin stelt hij dat niet het hebben van een handicap of een niet-Nederlandse afkomst bepalend is voor het kunnen innemen van een plaats in de samenleving, maar het durven volgen van je wensen en ambities.

Hij stelt op respectvolle wijze taboes aan de kaak die in het bijzonder migranten met een handicap ervan weerhouden zichzelf te manifesteren en een actief leven te leiden. Dit alles doet hij met een houding die respectvol en verbindend is, waarmee hij, ondanks dat zijn aanpak onorthodox en verassend is, niemand voor het hoofd stoot.

Als vrijwilliger zet hij zich in diverse maatschappelijke organisaties in voor de emancipatie en participatie van alle burgers. Hij is daarbij strijdbaar, maar op een zeer sympathieke wijze, zonder weerstand op te roepen, puttend uit zijn persoonlijke ervaring en liefdevolle levenshouding. Ahmed staat voor bemoediging en vertrouwen.

Sinds enige jaren is hij voorzitter van de multiculturele vriendschapsvereniging Assadaaka, waar hij een lichtend voorbeeld is voor jong, oud, allochtoon, autochtoon, gehandicapt of niet. Hij is actief in verschillende organisaties die komen voor de belangen van gehandicapten en ouderen in het Amsterdams - Nederland. En sinds 2006 is hij voorzitter van en de motor achter de stichting Onze Hoop van migranten met een handicap of chronische ziekte.

Gepost door ahmed
(0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken