homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Workshop ‘Naambordjes maken’ bij Assadaaka Community

fdGraag nodigen wij u uit voor de workshop op dinsdag 21 april 2016 van 18:00 – 21:30 uur.
Bij deze workshop staat het voeren van gesprekken over de Dodenherdenkingsdag op 4 mei en thematiek naambordjes maken centraal. Toegang is gratis - Komt allen!!!

Op 4 mei 2016 kan iedereen op een persoonlijke manier de weggevoerde joden uit de Oosterparkbuurt herdenken. Assadaaka Community besteedt hier volop aandacht aan door op 21 april in het activiteitcentrumVriendschaphuis (Adres: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam) de workshop ‘Naambordjes maken’ te organiseren voor buurtbewoners,leerlingen van de Taalwinkel en kinderen uit de buurt.

Door het naambordje van een joods slachtoffer wordt die persoon symbolisch teruggebracht naar het thuisadres. Aan het einde van de dag ligt het stratenmonument vol met namen en vindt er herdenking plaats met een krachtige zangperformance van zes koren. Zodoende wordt er ook aandacht besteed aan de geschiedenis van dit afschuwelijke gebeurtenis.

Hieronder volgt een programma op 4 mei op het Kastanjeplein, Amsterdam Oost:

11:00- 18:00 uur: Bouw stratenplan (een rituele opstelling dat men individueel doorloopt. Deelnemers kiezen een naam, maken een naambordje en bouwen aan het stratenmonument).

19:15- 20:15 uur: Herdenking

19:15 uur: Zes koren lopen zingend door de straten

19:45 uur: Koren komen aan op het Kastanjeplein

20:00 uur: Twee minuten stilte

Aansluitend is er een wandeling vanaf het Kastanjeplein naar het theater na de Dam; een voorstelling van De Gasten in Oostblok.

Thema: Workshop ‘Naambordjes maken’

Tijd: 18.00-21.30 uur

Locatie: Vriendschapshuis - Adres: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam.

Vooraf aanmelden per email: E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address) - Website: http://www.assadaaka.nl of telefonisch: 020- 7525131 of 0647440672.

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:

Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

qa

bv

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken