homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Workshop ‘Naambordjes maken’

cvUitnodiging: Workshop ‘Naambordjes maken’

ASSADAAKA & NAMEN EN NUMMERS-Synoniem voor compassie en humaniteit

Vriendschap Community Assadaaka heeft wederom laten zien dat zij een baken is van hoop.

Waar in Europa zitten moslims, christenen en vrijdenkers aan één (werk)tafel om vermoorde joden uit de Tweede Wereldoorlog te gedenken? Bij Assadaaka speelt afkomst noch geloof een rol in respect voor de ander. Verbondenheid en medemenselijkheid kwamen dinsdagavond 17 april samen tijdens het gezamenlijk naambordjes maken voor de joodse slachtoffers uit de Oosterparkbuurt.

Het project Namen en Nummers van kunstenaar Ida van der Lee transformeert het Kastanjeplein op 4 mei in een ritueel parcours. Onderdeel is een plattegrond van de Oosterparkbuurt ten tijde van WOII, opgemaakt uit houten planken. De afgelopen vijf jaar hebben een paar duizend buurtbewoners en andere belangstellenden houten plankjes gedecoreerd met daarop de namen van gedeporteerde joodse buurtbewoners. De slachtoffers worden door het plaatsen van de naambordjes symbolisch thuisgebracht op het woonadres van toen.

Graag nodigen wij u uit voor de workshop op dinsdag 17 april 2018 van 18:00 – 21:30 uur.
Bij deze workshop staat het voeren van gesprekken over de Dodenherdenkingsdag op 4 mei en thematiek naambordjes maken centraal. Toegang is gratis - Komt allen!!!

Op 4 mei 2018 kan iedereen op een persoonlijke manier de weggevoerde joden uit de Oosterparkbuurt herdenken. Assadaaka Community besteedt hier volop aandacht aan door op 17 april in het vriendschapshuis

(Adres: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam) de workshop ‘Naambordjes maken’ te organiseren voor buurtbewoners, leerlingen en kinderen.
Door het naambordje van een joods slachtoffer wordt die persoon symbolisch teruggebracht naar het thuisadres. Aan het einde van de dag ligt het stratenmonument vol met namen en vindt er herdenking plaats met een krachtige zangperformance van zes koren.  Zodoende wordt er ook aandacht besteed aan de geschiedenis van dit afschuwelijke gebeurtenis.

Hieronder volgt een programma op 4 mei op het Kastanjeplein, Amsterdam Oost:

11:00- 18:00 uur: Bouw stratenplan (een rituele opstelling dat men individueel doorloopt. Deelnemers kiezen een naam, maken een naambordje en bouwen aan het stratenmonument)

19:15- 20:15 uur: Herdenking
19:15 uur: Zes koren lopen zingend door de straten
19:45 uur: Koren komen aan op het Kastanjeplein
20:00 uur: Twee minuten stilte

Aansluitend is er een wandeling vanaf het Kastanjeplein naar het theater na de Dam; een voorstelling van De Gasten in Oostblok.

Thema:  Workshop ‘Naambordjes maken’

Tijd: 18.00-21.30 uur
Locatie: Vriendschapshuis - Adres:  Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam

Vooraf aanmelden per email: E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address) - Website: http://www.assadaaka.nl of telefonisch: 0647440672.

Vrijheid… geef je door! Vrijheid… daar vecht je voor !

Gepost door ahmed
Agenda • (1) CommentaarPermalinkTZsnxs iadrpjvqicqm, krwfvbyzjqtz, [link=http://deqbeomigehj.com/]deqbeomigehj[/link], http://mdhcaolocqbl.com/

Posted by klrkatdp  on  11/05  at  01:40 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken