homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Week van de toegankelijkheid

a Op maandag 5 oktober van 10.00 - 12.00 uur zal de bijeenkomst gaan over toegankelijkheid.

Dit jaar staat de week van de toegankelijkheid in het teken van digitale toegankelijkheid.
Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van websites en apps. Iedereen moet informatie die op websites of in apps te vinden is, kunnen lezen of beluisteren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van diensten die via het internet aangeboden worden.

Hoe maken we van Amsterdam een stad waarin iedereen mee kan doen? Een inclusieve stad, voor mensen met en zonder beperking. Dat gaat ons allemaal aan.

Daarom organiseert Assadaaka Community een thema ontbijtbijeenkomst over toegankelijkheid in het algemeen en de toegankelijkheid bij instanties en met name die voor mensen met een niet-westerse achtergrond. Tijdens een gezond ontbijt praten we over hoe Amsterdam beter en toegankelijker kan worden.

We willen graag met elkaar in gesprek over situaties waar mensen tegen aanlopen. Voelt u zich goed geholpen als u bijvoorbeeld een instantie belt? Voelt u zich welkom bij een instantie, voelt u zich goed behandeld en veilig? Hoe is de toegankelijkheid voor mensen met een beperking en ook een niet-westerse achtergrond?


Wij vinden het belangrijk dat hierover wordt gesproken. En dat iedereen in staat is om mee te doen in de samenleving, ook als je een beperking hebt. Daarvoor is het van belang dat gebouwen, plaatsen en instellingen ook toegankelijk zijn voor iedereen.

Waarom is toegankelijkheid belangrijk? Is het genoeg een gebouw fysiek toegankelijk te maken of komt er meer bij kijken?
Veel om over na te denken en te praten bij een gezond en lekker ontbijt in ons vriendschapshuis.
Wees welkom, uit de Dapper Buurt of daarbuiten.

Wat : Thema Ontbijtbijeenkomst met thema Toegankelijkheid
Datum : maandag 5 oktober 2020
Tijd : 10.00 – 12.00 uur
Waar : Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal, Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken