homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Wat doe je om je zorgen even te vergeten.

vaz00Ontbijtsessie 27-10-2020 met het thema: Wat doe je om je zorgen even te vergeten.

Vandaag was het weer een afwisselende ontbijtochtend, want AT5 was op film-bezoek bij Assadaaka, omdat Dhr. Ahmed El Mesri genomineerd is als Amsterdammer van het jaar.

Zoals gebruikelijk opende Ahmed de ontbijtsessie met een korte inleiding, waarna de andere aanwezigen hun visies deelden over zorgen en hoe je daarmee omgaat; AT5 filmde onderwijl als stille getuige van de ontbijtsessie, zoals deze zich voltrok zonder zelf deel te nemen.

Siegfried opende de tafelronde met een paar gedachten over zorg en zorgen hebben/krijgen, waarna iedereen in omgekeerde richting zijn/haar gedachten over het onderwerp kon delen. Zorg is een woord wat veel kanten uit kan gaan in betekenis. ‘Zorgen Voor’ is van een andere lading dan ‘Zorgen Hebben’ evenals respectievelijk ’Bezorgd zijn Met’ of ‘Bezorgd zijn Over’.

Er is een onderscheid te maken tussen eigen zorgen of zorgen over de ander. Met het woord Zorg is ook te spelen, Zorg-verzekering: ben je Verzekerd Zorgen te krijgen of Hulp te krijgen. Betreft Persoonlijke zorgen, ook betreft ziekte, men kan gaan lopen jammeren, maar daar wordt het niet beter van, sterker noch bij aandoeningen kan men zelfs zieker worden ervan.

Problemen moet je in hun bestaan onderkennen (vorm van acceptatie), en dan daar vanuit opstaan met kracht. Naast het direct omgaan met zorg bestaat ook het zorgen hebben over situaties. Vanochtend zag ik op ZDF een korte presentatie over Bergen-Belsen en Birkenau, want het is vandaag 75 jaar geleden, dat deze concentratiekampen door het Rode Leger werden ontmanteld. Er werden enige beelden vertoond en vervolgens sprak een Duitse commentator in een interview zijn bezorgdheid uit de huidige ontwikkelingen in (verval van) bewustzijn met de weder-opkomst van antisemitisme en vreemdelingenhaat. We leven dus in een tijd waar dialoog en verbinding cruciaal gaat zijn. Juist Dialoog en Verbinding is een thema wat centraal staat bij Assadaaka, en als dergelijke ideeën worden overgenomen kunnen deze juist een positieve kracht zijn tegen ontmenselijking van deze maatschappij.

Vervolgens kreeg Harry kreeg als eerste het woord, en maakte duidelijk dat hij blij was hier bij Assadaaka te zijn, over het verbonden zijn met elkaar, en daar sloot iedereen zich bij aan in een of andere manier van betoog. De aanwezige leden van Assadaaka spraken allen hun blijheid over het bestaan van Assadaaka en hun dankbaarheid hiervoor aan Ahmed uit. Voor velen onder ons is Assadaaka als een familie. Velen spraken ook over het gegeven met hun problemen bij Ahmed te komen. Ahmed kan ze niet oplossen, maar ze voelen zich gesterkt door het begrip en de raad van Ahmed, en de moed en kracht om door te kunnen gaan.

Door lijden te ervaren hebben (Ahmed zit een elektrische rolstoel, en dat lijden te kunnen transcenderen tot proporties van aanwezigheid zonder extra (mentale) pijn, heb je een zekere verworvenheid van kracht, waar anderen zich aan kunnen spiegelen. Over Assadaaka zou een willekeurige toeschouwer de buitenkant kunnen denken ‘Oh dat is een groepje Mohammedaanse Moslim-mensen bij elkaar’, omdat er relatief veel ‘Hoofddoekjes’ rond lopen, maar daar doe je Assadaaka mee te kort. Om te beginnen is Assadaaka op de eerste plaats een welzijnsorganisatie gebaseerd op een Humanistisch gedachtengoed, los van welke religie dan ook, waar mensen op universele gronden in respect en verbondenheid elkaar ontmoeten, en ook niet iedere aanwezige is Moslim of Mohammedaans van nationaliteit.

Na de ontbijtsessie werd Ahmed nog interviewt terwijl op de achtergrond nog wat werd na gekeuveld en een paar leden inmiddels hun taak binnen Assadaaka al opstartten. Het interview zal op 02 februari op AT5 worden vertoond en ook op internet in te zien zijn.

يوم جميل مع احلى عائلة فى مؤسسة الصداقة بوجود الاستاذ احمد المسرى وباقى الأعضاء الأساسيين وكان يوما دافئا يسودة السعادة والبهجة بين كل الموجودين وهو موضوع اليوم كيف تصل السعادة الى نفسك والأخرين فى وقت واحد والحمد الله الكل اخرج ما يدخلك وأصبح يعطى لنفسة والأخرين كل ما يتمنو من فرح وسعاد

ماشاء الله فى نفس اليوم ايضا جاءت لينا الى مقر مؤسسة الصداقة ازاعة AT5 لكى تعمل مع الاستاذ احمد المسرى روبرتاج على الانتخابات القادم ابداء من يوم 2 فبراير على مستوى امستردام وقد اختير الاستاذ احمد ضمن 9 أشخاص لحسن ناشط اجتماعى يفيدالمجتمع الهوالندى وإنشاء الله سوف نعطى أصواتنا للأستاذ احمد لأنة فعلا يستحق اللقب لسنة 2019 لما يعملة من مساعد لكل من يريد المساعدة فى جميع المجالات ونتمنى لة النجاح والتقدم والازدهار من قلوبنا لما يقدمة من مساعد الى المجتمع الهوالندى

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA COMMUNITY: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam|Tel:  0647440672 |E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

mqwo

vmop1

kkkop

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken