homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Wandeling Indische Buurt met gids Rob van Veelen

vvvvvvvvOp woensdag 12 augustus zullen wij een wandeling door de buurt organiseren met het thema de buurt ontdekken. Wij willen graag dat de geschiedenis van de buurt beter bekend is bij de mensen. Hiervoor hebben we het buurtmuseum van de Indische Buurt benaderd. Rob van Veelen zal de gids zijn, deze wandeling organiseert hij vaak voor jongeren en mensen die nieuw zijn in de buurt.

Voor sommige mantelzorgers/bewoners is dit ook een leuke en goede manier om meer bekend te raken met hun buurt, wat voor zelfvertrouwen zorgt en hopelijk de drempel verlaagt om andere buurten te leren kennen en de grenzen te verleggen door alleen te durven reizen.

Het buurtmuseum maakt de cultuur en de historie van de Indische buurt zichtbaar. Er worden vragen beantwoord als: wat is de identiteit van de buurt of wat hebben wij als bewoners gemeenschappelijk. Hun doel is om de geschiedenis van de buurt te laten zien aan de mensen die er nu wonen. De interesse van de mensen ligt buiten de geschiedenis ook in de architectuur van de buurt.

We willen diverse wandelingen organiseren de komende periode, om mensen meer in beweging te krijgen en om plaats te bieden voor ontmoeting om de eenzaamheid in deze corona- en vakantie tijd te bestrijden. Er zullen ook een reeks wandelingen plaatsvinden met een thema daaraan gekoppeld.

Amsterdam is een diverse stad met een gedeelde geschiedenis waar veel bewoners met verschillende achtergronden wonen. Zo heeft iedereen een eigen verhaal en een eigen familiegeschiedenis, waar hij of zij ook vandaan komt. De gemeente Amsterdam stimuleert het delen van deze verschillende verhalen. Om meer begrip te krijgen voor elkaar en ervoor te zorgen dat iedereen zich gehoord voelt en zelf kan ervaren dat Amsterdam een optelsom is van een meerstemmig verleden. Een verleden dat doorwerkt in het heden en in de toekomst.

Wat       : wandeling Indische Buurt met gids (Rob van Veelen)
Wanneer : woensdag 12 augustus
Tijd       : 14.00 – 16.00 uur
Waar     : verzamelen op Timorplein 21 voor het Stay Ok hotel

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken