homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vriendschap Community Assadaaka pakt Armoedebeleid en Eenzaamheid weer aan!

eetIn Amsterdam leeft ongeveer 6,5 % van de huishoudens onder de lage inkomensgrens. Mensen zonder baan, gehandicapten zonder betaald werk, met name eenouder gezinnen, maar ook mensen die het minimumloon verdienen of zelfs onder het minimumloon zitten, leiden vaak een hard bestaan.
Natuurlijk verschaft de landelijke en de stedelijke overheid het nodige geld aan uitkeringen om mensen proberen te laten rondkomen.
Ook is er bijzondere bijstand en de dienst werk en inkomen (DWI) kan U hierin verder helpen. Ook de stadsdelen doen het nodige aan armoedebestrijding denk aan projecten als er op af waarbij gezinnen worden bezocht die in armoede leven of dreigen erin terecht te komen.
Ook bestaat er de schuldhulpverlening om mensen te helpen bij het aflossen van schulden.

Het Algemeen Maatschappelijk werk is ook een belangrijke instantie om bij problemen als armoede en schulden de helpende hand te bieden, maar denk ook eens aan een instelling als VONK waarbij maatjes mensen helpen de administratie weer op orde te krijgen, een overzicht te maken van inkomsten, uitgaven en schulden, mensen te verwijzen naar de voedselbank en dreigende huisuitzetting proberen te voorkomen.

Maar het bovenstaande is niet alles.
Ook een organisatie als de Vriendschap Community Assadaaka kan wellicht iets betekenen voor mensen die in een armoede situatie verkeren.
De Vriendschap Community Assadaaka probeert meer structuur aan te brengen tussen mensen die in armoede leven en probeert ook de krachten van mensen te bundelen.
Ieder mens is uniek en heeft een unieke kracht.
Belangrijk vind de Vriendschap Community Assadaaka ook het principe van solidariteit; niet alleen opkomen voor jezelf, hoe belangrijk dat ook is, maar ook openstaan voor het helpen van naasten.

De Vriendschap Community Assadaaka heeft concrete plannen om iets te kunnen betekenen voor mensen die in armoede leven en vaak ook eenzaam zijn, want armoede en eenzaamheid zijn vaak met elkaar verbonden.

De Vriendschap Community Assadaaka denkt aan:

a) het houden van een speciaal spreekuur voor mensen die in armoede leven en ook
    vaak eenzaam zijn, we willen proberen mensen uit hun isolement te halen.
   
b)  Het organiseren van goederen en voedseldonaties door winkeliers in de
    Indische buurt-Oost,

c) Het op huisbezoek gaan bij mensen die dat verzoeken.

d) Het helpen van het maken van schoolkeuzes en het doen aan huiswerkbegeleiding

e) Ook kunnen mensen op de vrijdagen vanaf 18.00 uur terecht in Centrum Vriendschapshuis Assadaaka, Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam om gezamenlijk te eten. Eten bindt en verbroedert.

START PROJECT

Op maandag 18 augustus start de Vriendschap Community Assadaaka een spreekuur voor mensen die in armoede leven hetgeen vaak gaat gepaard met eenzaamheid.
Het spreekuur begint elke maandag en woensdag om 12 uur en duurt tot 14.00 uur en wordt gehouden op de Plantage Middenlaan 14-I.
Van tevoren aanmelden is gewenst, telefoonnummer:
Ahmed El Mesri, telefoon 020-7525131.

De Vriendschap Community Assadaaka probeert meer structuur tussen mensen die in armoede leven aan te brengen en probeert ook krachten van mensen te bundelen.
Iedere mens heeft een eigen unieke kracht en de Vriendschap Community Assadaaka wil helpen die eigen kracht te ontplooien.
Daarnaast is solidariteit een belangrijk principe van ons; niet alleen opkomen voor jezelf
hoe belangrijk dat ook is, maar ook openstaan om op te komen voor de naasten.

Amsterdam, 22 juli 2014

Dhr. M. Admi, Projectleider  


DE VRIENDSCHAP COMMUNITY ASSADAAKA

Adres:
Centrum Vriendschapshuis Assadaaka - van 18:00 tot 23:00 uur
Palembangstraat 52
1094 TK Amsterdam

Kantoor: van 9:00 tot 17:00 uur
Plantage Middenlaan 14-1
1018 DD Amsterdam.

Voor meer informatie:
Tel: (020) 7525131 (06-47440672) - E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) - w. http://www.assadaaka.nl

Gepost door kamal
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken