homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vluchtelingen Welkom: 18 maart

gf21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. De dag is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen door het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind die in Sharpeville demonstreerden tegen de zogenaamde pasjeswetten. In de hele wereld gaan mensen deze dag de straat op om hun stem te laten horen.

Op 18 maart bent u van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst Vluchtelingen Welkom. Vanaf 17 uur zullen we het gesprek aan gaan met een aantal vluchtelingen, uit onder andere Syrië. Wat zijn de ervaringen van deze mensen in Nederland? Waar lopen zij tegen aan? Hoe kijken zij naar de gastvrijheid van Nederland? Onder leiding van Maureen van der Pligt zullen met elkaar het gesprek aan gaan.

Wij hebben het Nederlands Migratie Instituut (NMI) gevraagd of zij aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. De laatste tijd komen steeds vaker vluchtelingen bij Assadaaka met allerlei vragen. Daarom willen wij op deze dag ook vragen van de vluchtelingen beantwoorden over sociale zekerheid en andere relevante thema’s.

Assadaaka Community zorgt voor lekker eten. Er is een schaap geslacht en er zal feestelijk, traditioneel gekookt wordt voor de vluchtelingen en aanwezigen.

Wat: Vluchtelingen Welkom
Waar: Assadaaka Community, Palembangstraat 52, Amsterdam
Wanneer: 18 maart, 17.00 - 20.30 uur

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken