homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Uitnodiging Lopend Vuurtje over Jonge Mantelzorgers en Veiligheid

vv321Je bent van harte welkom bij Assadaaka’s Lopend Vuurtje bijeenkomst over ‘Jonge Mantelzorgers en Veiligheid’ op 13 mei van 12u tot 14u.
Jongeren die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zusje met fysieke of mentale klachten hebben vaak andere dingen aan hun hoofd dan hun leeftijdsgenootjes. Ze hebben meer verantwoordelijkheid in het gezin en groeien minder onbezorgd op.

Voor deze jonge mantelzorgers is dit vaak vanzelfsprekend, evenals voor het gezin. Maar het is goed om oog te hebben voor wat deze extra zorgen in het gezin met een jongere doet. Want het is niet alleen maar vanzelfsprekend, het heeft ook impact. Langdurige zorgen of grote verantwoordelijkheden kunnen soms ook veel stress tot gevolg hebben. Extra lastig als je daar thuis niet over kunt praten. Sommige jongeren raken daardoor in de knel. Om te voorkomen dat deze jongeren vastlopen én dat er pas laat ondersteuning komt, wil Assadaaka Community met deze Lopend Vuurtje bijeenkomst de verbinding leggen in de wijk. Samen gaan wij nadenken over wat wij kunnen doen voor hen!

Daarom komt Tessa Rademaker van Markant op vrijdag 13 mei vanaf 12u langs bij Assadaaka Community, voor een bijeenkomst over Jonge Mantelzorgers. Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam en Diemen. Zij helpen mantelzorgers de balans en de regie te houden. Mantelzorgers zijn mensen die langdurig voor een ander zorgen, dat kan een naaste zijn of een buurvrouw of iemand anders in de directe omgeving met een ziekte of beperking.

Wil je meer weten over jonge mantelzorgers en hoe je hen een steuntje in de rug kan geven? Kom dan langs bij het Lopend Vuurtje van Assadaaka Community op 13 mei 2022.

Wat: Lopend Vuurtje voor Jonge Mantelzorgers in Oost - een samenwerking van Markant en Assadaaka Community
Datum: vrijdag 13 mei 2022
Tijd: 12u – 14u
Waar: Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal (1e etage), Polderweg 300, 1093 KP, Amsterdam

Aanmelden en meer info: Ahmed El Mesri 06-47440672 en via .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken