homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#THEMALUNCH; “#TOEGANKELIJKHEID #HULPMIDDELEN #ONVOLDOENDE”

xvw00Het #COLLEGE voor de #RECHTEN van de #MENS bracht in december 2021 haar jaarlijkse rapportage uit in het kader van het #VN #GEHAN-DICAPTEN #VERDRAG. Uit de gepresenteerde conclusie blijkt dat #mensen met een #beperking onvoldoende toegang hebben tot #hulpmiddelen die zij nodig hebben tijdens hun #dagelijks #leven.

Ieder jaar staat in de rapportage door het College een thema centraal, in 2021 was dat #TOEGANG TOT #HULPMIDDELEN in het #RECHT op #PERSOONLIJKE #MOBILITEIT. Volgens het College is de toegang #ONVOLDOENDE.

Mensen met een beperking lopen tegen allerlei hindernissen op bij het doen van aanvragen van hulpmiddelen. De #PROCEDURES zijn #INGEWIKKELD en #OMSLACHTIG, er is #NAUWELIJKS #MAATWERK en #AANVRAGERS moeten telkens opnieuw #BEWIJZEN dat ze een #BEPERKING #HEBBEN. In veel gevallen kunnen de aanvragers zelfs de staat niet meer op.

Tijdens de #THEMALUNCH willen Ahmed El Mesri en Malake El Ayachi de problemen in kaart brengen, bespreekbaar maken met de gasten. Dit tijdens de lunch. Naar aanleiding van de Themalunch zal Assadaaka een standpunt bepalen en de overheid vragen om de nodige acties om de situatie te verbeteren.

U bent van harte uitgenodigd!

Wat: THEMALUNCH: “
Waar: Assadaaka, Polderweg 300, 1 hoog,
1093 KP Amsterdam
Tijd: 13.00-14.30 uur
Datum: maandag 09 januari 2023
Kosten: Geen
Info: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken