homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Thema-Lunch “Briefadressen nodig voor dakloze jongeren”

zerDakloze jongeren kunnen hun leven niet opstarten zonder ingeschreven te staan in de Gemeentelijke Basisadministratie. Zonder briefadres kan de overheid jonge burgers niet bereiken. Jongeren zonder briefadres kunnen geen uitkering aanvragen en missen ook andere faciliteiten die nodig zijn om hun leven op te kunnen bouwen.

Zonder briefadres kun je geen uitkering, geen VOG, geen overheidsdocumenten krijgen, geen zorgverzekering afsluiten. Jongeren die dit niet kunnen worden soms aangeduid als “spookjongeren”.

De Gemeente Amsterdam kan dakloze jongeren uit de ellende halen door hen een briefadres aan te bieden. Daaraan kan een hulp- en ondersteuningsprogramma gekoppeld worden. Tijdens de inloopspreekuren heeft Assadaaka vaak te maken met dakloze jongeren die aankloppen met hulpvragen, soms ook zeer complexe problemen.

De Assadaaka Community nodigt jongeren, hulpverleners, bewoners en andere geïnteresseerden uit voor een THEMALUNCH met als onderwerp: “Briefadressen nodig voor dakloze jongeren”. Onder begeleiding van voorzitter Ahmed El Mesri en Souhail, geestelijk verzorger zullen we dit belangrijke thema bespreken.

Wat: Thema-Lunch “Briefadressen nodig voor dakloze jongeren”
Wanneer: maandag 4 maart 2024
Tijd: 13.30-15.00 uur
Waar:  Polderweg 300, 1 hoog, 1093 KP Amsterdam Oost

Kosten: geen

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken