homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Thema: Jezelf kunnen zijn in Amsterdam-Oost

Uitnodiging - Deelname is gratis!
Thema: Jezelf kunnen zijn in Amsterdam-Oost.
Datum: vrijdagmorgen 25 januari 2013.
Aanvang: van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Naar aanleiding van het trainingsweekend “Jezelf kunnen zijn in Oost” in Zandvoort op 5 en 6 oktober 2012, georganiseerd door Chris Bouma en Rahma El Hannoufi van ”Connecting Differences”, organiseert Stichting de Bloem (Intercultureel Ontmoetingscentrum voor Vrouwen in Oost) samen met Assadaaka Community die zich al jaren in zet voor participatie en sociale cohesie in onze multiculturele samenleving en Stichting Sadhna een interactieve informatieochtend over bespreekbaarheid van seksuele diversiteit. 
Over seksualiteit praten is bij veel migranten een taboe. Hierdoor ontstaan vaak misverstanden onder jongeren bv. over wat homoseksualiteit inhoudt. Dit kan leiden tot volledige afwijzing van homoseksuelen. Ook kan het zijn dat onze jongeren die zelf homoseksuele gevoelens hebben, verward raken. Ons doel is het onderwerp bespreekbaar maken en de discussie op gang brengen onder ouders van etnische minderheden, zelforganisaties, onderwijsorganisaties en besturen van religieuze instellingen over wat zij zelf kunnen doen op het gebied van homo-emancipatie en het bevorderen van tolerantie.

Wat willen wij bereiken:

- Het vergroten van de acceptatie van homoseksualiteit
- Het tegengaan van verbaal en non-verbaal geweld
- Het stimuleren van ouders om seksuele diversiteit met hun kinderen te bespreken

Ouders, buurtmanagers, welzijnswerkers, jongerenwerkers, kaderleden, actieve buurtvrijwilligers en stadsdeelmedewerkers worden allen uitgenodigd om mee te praten.

Uitsluitend alleen voor vrouwen.

Adres:
Buurtcentrum Oosterpark
3e Oosterparkstraat 159
1092 CW Amsterdam

U kunt zich opgeven bij: voorzitter: AfifaTadmine, tel.nr. 06-26576738 of mailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address) 

Gepost door kamal
AgendaPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken