homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Tegen radicalisering van moslim jongeren bij Assadaaka Community

Vanwege de groeiende groep jihadreizigers naar Syrië organiseert Assadaaka Community lezingen en discussiebijeenkomsten om de weerbaarheid van moslimjongeren die vatbaar zijn voor politiek-religieuze propaganda en indoctrinatie te vergroten.

Wij bieden opmaat gemaakte weerbaarheidstrainingen vanuit het perspectief van de identiteitsontwikkeling en leefwereld van de doelgroep met extra aandacht voor het spanningsveld tussen verschillende culturele invloeden.

Door activiteiten en lezingen die aansluiten bij de religieuze leefwereld
van de doelgroep te combineren met ruim 20 jaar praktijkervaring op het gebied
van integratie, participatie en sociale cohesie, maken wij moslimjongeren
weerbaar tegen politiek-religieuze indoctrinatie.

Wij proberen met dit initiatief de betrokkenheid en idealen van de doelgroep om te zetten naar maatschappelijke participatie zodat ze volwaardig meedoen en een constructieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving vanuit hun eigen culturele achtergrond en religieus perspectief.

Voor meer informatie kan via tel. 020-7525131 (06-47440672) of email: .(JavaScript must be enabled to view this email address) - .(JavaScript must be enabled to view this email address) -www.assadaaka.nl.

Assadaaka Community zet zich al jaren in voor mensen met en zonder beperking in het algemeen en vooral voor migranten met een handicap, chronische ziekte, ouderen en hun families om de participatie, integratie en sociale cohesie binnen deze doelgroep te bevorderen.

Nog meer tips? Lees de reportage ‘De Vloek van Utoya’ http://www.klasse.be/archief/de-vloek-van-utoya/ (Klasse september
2011).

Gepost door kamal
AgendaPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken