homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Tegen Discriminatie, Racisme en Uitsluiting

Assadaaka Community organiseert op 21 maart a.s. in het kader van de Internationale dag tegen Racisme, uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1960, een themabijeenkomst Dubbel gediscrimineerd.

Racisme is een groep om raciale redenen minderwaardig behandelen of daarover vernederende uitspraken doen.
Er was een tijd dat men meende dat bepaalde rassen een natuurlijk recht hadden op een hogere positie en dat het “blanke” ofwel witte ras superieur was. In Zuid Afrika had men Apartheid en de nazi’s verboden zelfs het contact van het superieure witte ras met het “joodse ras”.

Maar er bestaan nauwelijks mensen van een zuiver ras. Bijna iedereen heeft bloed van allerlei herkomst door de aderen stromen.

Het verbod op discriminatie op grond van huidskleur en herkomst is een van de universele mensenrechten. Ook de rechten van de vreemdelingen en asielzoekers moeten gewaarborgd blijven.

Nederland was in de jaren zeventig een voorbeeld wat betref mensenrechten.
Komt die tijd ooit nog terug?

Tegen Discriminatie, Racisme en Uitsluiting

Thema: Dubbel gediscrimineerd
Datum: 21 Maart 2013
Plaats: Assadaaka Community, Ruma Khami
Adres: Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam
Tijd:  19.30-21.30 uur

Komt allen!!! 

We zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via tel. 020-7525131 (06-47440672) of email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)http://www.assadaaka.nl 

Routebeschrijving: Ruma Khami, Makassarplein 1, Javaplein: bussen: 22,65, 359, tram: 14, Insulindeweg: trams: 7, 14, bussen: 37,245,359, Zeeburgerdijk: bussen: 22, 65, 359.

Assadaaka Community: Deze vereniging zet zich al jaren in voor mensen met en zonder beperking in het algemeen en vooral voor migranten met een handicap, chronische ziekte, ouderen en hun families om de participatie, integratie en sociale cohesie binnen deze doelgroep te bevorderen.

Gepost door kamal
AgendaPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken