homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Stop de rat

drRatten veroorzaken overlast in Amsterdam, en daar moeten we samen echt wat aan doen. Daarom heeft Assadaaka Community drie voorlichtings-bijeenkomsten georganiseerd, op 25, 26 en 27 juni, voor buurtbewoners uit Amsterdam Oost. Iedere avond waren er veel buurtbewoners die meer wilden weten over hoe ze de overlast van de rat kunnen beperken.

Vragen
“Ik voer weleens de duiven in de straat, mag dat nog?” Het was één van de vele vragen die naar voren kwamen tijdens de bijeenkomsten. En, “krijg ik een boete als ik afval laat zwerven?” Ratten veroorzaken veel overlast in Amsterdam, in ieder stadsdeel. Niet alleen de burgers, maar ook de gebouwen en woningen hebben daar veel last van. Ratten brengen ziekten over en zorgen zelfs voor verzakkingen door hun gegraaf. Daarom zet de gemeente Amsterdam in op voorlichting over dit probleem, omdat we de overlast alleen maar kunnen terugdringen als we zorgen voor minder zwerfvuil.

Wat kan jij doen?
Alle vragen werden beantwoord tijdens de gezellige bijeenkomsten, onder andere door het kijken van de voorlichtingsfilm ‘Stop de Rat’. Na de film werd er samen volop gediscussieerd en werden er ideeën uitgewisseld over wat wij kunnen doen. Zo lijkt het voeren van overgebleven brood aan vogels goed, maar het verergert het ratten probleem. Want er blijft er vaak brood over en dat trekt ratten aan. Beter is dus om geen vogels te voeren of alleen een afgepaste hoeveelheid. Ook is het belangrijk om de afvalzakken in de container te doen, en niet naast de container te laten liggen. Ook niet als de container vol is. Want de ratten knagen de zakken open. Dat geeft vuilnis- én ratten overlast op straat. Tijdens de bijeenkomst werden er nog veel meer tips uitgewisseld.

Goed nieuws
Het goede nieuws is dat de rattenoverlast terug gedrongen kan worden. Want als wij er allemaal voor zorgen dat de ratten minder voedsel hebben, dan vertrekken ze naar een ander gebied. Samen kunnen we ratten stoppen! Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met Assadaaka Community via 0647440672 of via .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken