homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Prijsvraag voor nieuwe onderwijsinitiatieven

onderwijsAmsterdam richt een zogenoemde ‘Kraamkamer’ in voor het starten van nieuwe onderwijsinitiatieven.
De komende jaren groeit het aantal leerlingen fors in Amsterdam. Al deze leerlingen hebben een plek nodig in het onderwijs die aansluit bij hun niveau en onderwijswensen. De vraag naar onderwijsplekken wordt daarmee groter dan het aanbod. Tegelijkertijd is het stichten van een nieuwe school in Amsterdam door de huidige wetgeving lastig.

Amsterdam richt daarom een zogenoemde ‘Kraamkamer’ in voor het starten van nieuwe onderwijsinitiatieven. Met deze Kraamkamer wordt het onderwijs uitgedaagd om samen met Amsterdammers te werken aan nieuwe onderwijsvormen en –locaties waarmee de leerlingengroei beter kan worden opgevangen. Amsterdam wil nog voor de zomer starten met de uitvoering van het plan.

Hoe werkt het?

Elke Amsterdammer kan een idee lanceren voor een nieuwe school of onderwijsinitiatief. De gemeente schrijft hiervoor een prijsvraag uit. Bestaande scholen, (groepen) ouders, burgers en maatschappelijke initiatiefnemers kunnen hun plan pitchen. Een expertjury en de Amsterdamse burger bepalen welke plannen verder uitgewerkt gaan worden. Bij die uitwerking worden ze ondersteund door onderwijsexperts en studenten onderwijskunde. In totaal zullen er drie tot vier nieuwe onderwijsinitiatieven gerealiseerd worden.

Zodra er meer informatie bekend is over de prijsvraag informeren we u op Amsterdam.nl.

Uw reactie
http://www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/nieuws/nieuwsberichten/prijsvraag-nieuwe/?mode=respond

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken