homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

PERSBERICHT-Lokaleactiviteiten-2013 - Themabijeenkomst Mag ik binnenkomen?

Stichting Onze Hoop - voor en door migranten met een handicap of chronische ziekte.
Klantvriendelijkheid in Amsterdam-Oost.
In de Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een beperking aandacht voor een toegankelijke samenleving. Het thema van dit jaar is ‘klantvriendelijkheid’. In de week van 7 t/m 12 oktober zijn door heel Nederland allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor dit thema. Platform / Belangenorganisatie Stichting Onze Hoop organiseert themabijeenkomst Mag ik binnenkomen? Op vrijdag 11 oktober 2013 in Ruma Khami, in de Indische buurt, adres: Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam, tijd, 19.00 tot 21.30 uur.

Een klantvriendelijke onderneming of organisatie houdt rekening met de wensen en mogelijkheden van alle klanten, dus ook met die van mensen met een beperking. Hoe klantvriendelijker een ondernemer of organisatie is, hoe meer mensen gebruik kunnen maken van zijn producten of diensten. Dat betekent voordeel voor zowel de ondernemer als voor zijn klanten.
Voor mensen met een beperking is klantvriendelijkheid vaak geen luxe, maar een voorwaarde om gelijkwaardig in de samenleving mee te kunnen doen. Het is belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van wat klantvriendelijkheid betekent voor mensen met een beperking.

De toegankelijkheid van buurthuizen in het bijzonder en de openbare gebouwen en de winkels in de buurt in het algemeen. Deze zouden nog toegankelijker kunnen worden voor mensen met een beperking als ondernemers weten wat zij kunnen doen om een nog betere gastheer /gastvrouw te worden. Hoe klantvriendelijker een ondernemer of organisatie wordt, hoe meer mensen gebruik kunnen maken van de producten of diensten.

Iedereen doet mee

De lokale belangenbehartigers in Nederland streven naar een samenleving waarin iedereen kan mee doen. Dit jaar zetten zij zich in voor toegankelijkheid en klantvriendelijkheid: het optimaal afstemmen van de dienstverlening op de behoeften van alle mensen. Een week lang vinden in het hele land speciale activiteiten en evenementen plaats voor mensen met en zonder beperking samen. Op http://www.weekvandetoegankelijkheid.nl staan alle activiteiten die in de Week plaatsvinden.

Mag ik binnenkomen?

Informatie en aanmelding bij stichting Onze Hoop: .(JavaScript must be enabled to view this email address) of bellen met 020-7525131 of 06-47440672 - http://stichtingonzehoop.blogspot...

Laat u ook even weten of u ADL-assistentie nodig heeft.

Deelname is gratis! Een gezellige en inspirerende avond met ruimte voor een open gesprek!

Routebeschrijving: Ruma Khami, Makassarplein 1, Javaplein: bussen: 22,65, 359, tram: 14, Insulindeweg: trams: 7, 14, bussen: 37,245,359, Zeeburgerdijk: bussen: 22, 65, 359.

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van CG-Raad, Platform VG, Oogvereniging en NVVS.

 

 

Gepost door kamal
AgendaPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken