homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Op maandag 18 augustus a.s. start er bij de Vriendschap Community Assadaaka (VCA) een spreekuur!!

klspreekuurOp de Plantage Middenlaan 14, 1018 DD Amsterdam, iedere dag van 11:00 tot 13:30 uur.
Op Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam, iedere avond van 19:00 tot 20:30 uur.
Graag een afspraak maken en het kan ook telefonisch tussen 14:00 en 15:00 uur. Tel. 020 7525131 0f 06-47440672

Vaak zijn de problemen van mensen die op het spreekuur komen van dien aard dat er veel aandacht aan moet worden besteed. Het feit dat Ahmed El Mesri vijftien jaar lang als medisch-sociaal tolk heeft gewerkt trekt mensen aan met een bepaalde problematiek. Een beschermde omgeving en privacy zijn hier dan ook kernbegrippen. Een ruimte waar rustig gewerkt kan worden is noodzakelijk voor een organisatie als VCA, die door haar diversiteit en laagdrempeligheid een voorbeeld kan zijn ook voor andere organisaties.

Het spreekuur biedt een luisterend oor aan buurtbewoners die daar behoefte aan hebben. Er wordt altijd uitgegaan van de situatie van de cliƫnt. Soms zijn het schrijnende verhalen. Niet altijd kan VCA iets concreets doen voor de hulpvrager. Luisteren blijkt vaak al veel te betekenen voor de mensen. Dit heeft tot gevolg dat een constante stroom van mensen VCA bezoekt voor de spreekuren.

De VCA neemt in de sociale kaart van Oost en van Amsterdam een belangrijke plaats in. Men weet dat er altijd iemand is die luistert, zo nodig bijstuurt en daar waar nodig kan verwijzen naar andere instanties. Het is dus van belang dat deze gesprekken vertrouwelijk en ongestoord kunnen plaatsvinden.

Vanwege de laagdrempeligheid trekt VCA mensen aan die normaliter geen gebruik kunnen maken van reguliere hulpverlenende instanties. Het zou een ramp zijn als VCA deze mensen in de steek moet laten.

Concreet gezien wordt er in de spreekuren vooral ondersteuning en informatie geboden op het gebied van gezondheidszorg (o.a. over de WMO), van financiƫle en juridische problematiek, van problematiek die specifiek is bij migranten.

Voor meer informatie:

E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) of W.www.assadaaka.nl of tel. (020) 7525131 (06-47440672).

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel: Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond. En doet veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen.

Gepost door kamal
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken