homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

ONZE VRIENDSCHAP EN ONZE HOOP - Gevend voor het Positieve

vriendschap“Het grootste plezier in ons leven wordt gevonden in wat we doen en voelen, maar ook in onze stille hoop en ons werk voor anderen.” ― Bryant McGill.
In het Vriendschap Huis versterken wij de Kracht van een Hopend Hart!
Hoop is de sleutel ingrediënt van een vreugdevol mens. Spirituele hoop is zeker geen zwakke, angstige wens dat dingen beter waren. Het is de actieve betrokkenheid van onze ambitie bij de almachtige kracht van evolutie ….Verandering.

Ware Hoop verbind onze individualiteit aan de kosmos, terwijl het ons begeleid en steunt om te blijven bewegen in de richting van onze hoop en onze droom. Deze verspreiding en volbrenging van onze aspiraties is een essentiële vreugde in een mensenleven. Wij koesteren Hoop, koste wat het kost. 

We voelens ons blij als onze liefde groeit en ons terrein van invloed groter wordt en ….. hoop is voor jong en oud de bron en de bepalende grens van die uitbreiding.  Wij koesteren hier de Hoop!

In het Vriendschap Huis voeden wij het Licht van de Hoop in een mensenleven. 

De Vriendschap Community Assadaaka maakt kenbaar dat zij, als organisatie die al vanaf haar oprichting opkomt voor onderling begrip, saamhorigheid en respect voor welke verschillen tussen mensen dan ook, tegen alle geweld is dat is gericht tegen welke bevolkingsgroep dan ook – zowel hier in Nederland als in gebieden zoals bijvoorbeeld Gaza, Oekraïne, Syrië, Irak, en waar ook ter wereld.

Wij keuren alle vormen van geweld, terreur en oorlog af, onder welke leus dan ook en in welke vorm dan ook. Geweld tegen onschuldige burgers is nooit goed te praten door welke theorie of leus dan ook. Niet in een land en niet in een gebied. Maar ook niet in een demonstratie in een vrij land als Nederland.

Laten we onze vrijheid samen koesteren en gebruik maken van het recht dat iedere burger hier heeft om te zeggen wat hij of zij vindt zònder tot geweld over te gaan of tot het aanwakkeren van haat jegens welke andere bevolkingsgroep dan ook.
Geweld is nooit goed te praten! In welke vorm dan ook. Waar dan ook. Tegen wie of wat dan ook. Vanuit welk motief of geloof of leus dan ook! Met welke belofte dan ook!

In de loop van de geschiedenis van de mensheid is geweld en zijn oorlogen al ontelbare malen toegepast, en het werkt nooit. Want het gaat in wezen om macht, onderdrukking, uitsluiting en terreur.

En macht die is afgedwongen door geweld roept alleen maar angst op, verzet en nog meer geweld – tot in vele volgende generaties.
Het maakt nooit dat mensen willen gaan samenwerken, naar elkaar luisteren en samen aan iets bouwen dat goed is voor de toekomst van iedereen.

Wie meent dat geweld het antwoord is begrijpt niets van de les die wij hier als mensheid met elkaar hebben te leren.
Islamofobie, antisemitisme, homofobie (om maar iets anders te noemen) – noem het allemaal maar op –, het zijn niets dan uitingen van onmacht om met het ‘andere’ om te gaan. En hoe harder de schreeuw, hoe groter de onmacht en de angst.

Het vraagt veel meer moed en bereidheid en inzet en door-zettingsvermogen (en kost stukken minder geld!) om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, om anderen echt aan het woord te laten en echt naar anderen te luisteren, en dan te proberen om samen tot iets nieuws te komen: een nieuwe manier van met elkaar omgaan, van met elkaar samenwonen en samenwerken.
Want wij geloven dat onze opdracht als mensen is om met elkaar samen te leven en dat vraagt onze volledige inzet en al onze talenten en gaven die we als mensen bij onze geboorte hebben meegekregen om het samen met elkaar te rooien – hier en in de wereld.  En dat vraagt om onze menselijkheid, niet om onze ònmenselijkheid.

Laten we niet vergeten dat we een belangrijke taak hebben hier: om de mensheid te redden van alles wat het leven en de voortgang van dit leven hier op aarde onmogelijk maakt. En dat vraagt om veel gróter denken dan het hier en nu, de ‘eigen mensen’ en het eigen grondgebied. En tegelijkertijd vraagt het van ieder mens om te denken aan wie naast je woont en werkt en leeft. De ander. Die net zoveel recht heeft om hier te zijn als jij en hij en zij en ieder ander. Dat vraagt om goede wil en inzet. En dat is heel wat anders dan oorlog, terreur en geweld. Daar is mensenwerk voor nodig.

Wij roepen iedereen op om na te denken en in het eigen hart te kijken en zich in te zetten met mensenwerk. Want, ik heb het al eerder gezegd: er is werk aan de winkel voor vrede, ook hier in ons eigen land!!!

©Ahmed El Mesri, voorzitter de (VCA) ; Amsterdam 20.8.2014
ahmed met zijn hand kin

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond. En doet veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen.

Voor meer informatie:
E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) of W.www.assadaaka.nl - Tel. 020-7525131-06-47440672

Gepost door kamal
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken