homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

OEKRAÏNE – ASSADAAKA COMMUNITY START HULPACTIES VLUCHTELINGEN

xxx0De gewelddadige beelden van de oorlog in Oekraïne bereiken ons langs alle kanalen. Radio, TV, sociaal media en de pers staan bol van de inmiddels tot meer dan een miljoen vluchtende burgers die de oostelijke grenzen van de lidstaten van de Europese Unie hebben gepasseerd.

Kwetsbare Vluchtelingen
Van huis en haard verdreven, alle aardse bezittingen achterlatende, evenals hun echtgenoten, vaders en zonen die hun vaderlandse bodem met alle middelen verdedigen tegen een niets ontziende vijandige invasie. Hemeltergende toestanden.

Geestelijke Verzorging en Maatschappelijke Ondersteuning
De Assadaaka Community start een actie om de slachtoffers van vervolging en oorlogsgeweld actief te ondersteunen. De Assadaaka Community biedt in diverse talen geestelijke en maatschappelijke steun aan vluchtelingen tijdens de dagelijkse inloopspreekuren.

Ook kunnen Oekraïense vluchtelingen een individuele afspraak maken met de geestelijk verzorger;  rabbijn Simon Bornstein, tel. 06 272 641 38 of via .(JavaScript must be enabled to view this email address)
BROOD-nodige steun aan vluchtelingen
De Assadaaka Community opent haar BROODBANK voor Oekraïense vluchtingen. Dagelijks kunnen Oekraïense vluchtelingen brood komen halen tussen 17.00 en 19.00 uur
op het adres Polderweg 300, 1 hoog, 1093 KP Amsterdam. Hierbij geldt: op = op. Materiële steun – doneren van goederen

De Assadaaka Community roept bewoners en ondernemers op om goederen te doneren waar de vluchtelingen grote behoefte aan hebben; kleding, powerbanks, mobiele telefoons, medicatie, waterzuiveringstabletten, verband, maandverband, pijnstillers, en meer. U wordt verzocht om uw donatie af te leveren bij de POOLSE BIBLIOTHEEK – Biblioteka Polska – Keizersgracht 174, 1016 DW Amsterdam .

Financiële steun – doneren
Ook roept de Assadaaka Community op tot het doneren van geld ten behoeve van de directe noodhulp aan vluchtelingen in en uit Oekraïne. U kunt nu geld doneren dooreen gift over te maken op: NL16 ABNA 0571 848 737 ten name van het JOODS HUMANITAIR FONDS, onder vermelding van : “Oekraïne actie.: Meer info: https://www.jhf.nl/
Uw hulp komt direct terecht bij de vluchtelingen in en vanuit Oekraïne!

U kunt ook geld doneren via het NEDERLANDSE RODE KRUIS:
Het was al snel duidelijk: hulp is hard nodig. Daarom activeerde het Rode Kruis Giro 5125 voor humanitaire hulp, zoals eten, drinken en medische zorg. Maar de nood werd alleen maar hoger en hoger. Via Giro 5125 komt jouw donatie dus op de goede plek terecht, namelijk bij de mensen uit Oekraïne die onze hulp nu zo dringend nodig hebben.

Onderdak aanbieden en beschermen
De Assadaaka Community roept bewoners en organisaties op om slaapplekken aan te bieden die door vluchtelingen uit Oekraïne kunnen worden gebruikt. Barmhartigheid en hulpbetoon kunt u nu in de praktijk brengen door één of meer vluchtelingen in huis te nemen. Oekrainse burgers mogen tot 90 dagen visum vrij in Nederland verblijven.

Meer gedetailleerde informatie over het in huis nemen van een vluchteling kunt u vinden op de website van de Stichting Vluchtelingenwerk:
ttps://www.vluchtelingenwerk.nl/nl/steun-oekraiense-vluchtelingen/ik-wil-een-oekraiense-vluchteling-huis-nemen

Meer creatieve ideeën nodig!
Om de opvang van vluchtelingen tot een succes te maken zijn meer creatieve ideeën nodig. Heeft u een idee of voorstel voor een project, dan gaan wij graag met u in gesprek!

Wij heten u van harte welkom bij de Assadaaka Community op de Polderweg 300, 1 hoog, 1093 KP Amsterdam.
Door: Ahmed El Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken