homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Uitnodiging Freedom Fighters Festival - Inclusieve basisschool Ubuntu

xxx1Graag nodigen de Stichting Inclusief Onderwijs, Stichting Assadaaka en communitycentrum De Meevaart u uit om deel te nemen aan het Freedom Fighters Festival in het weekend van 23, 24 en 25 juni aanstaande in De Meevaart in Amsterdam Oost. Een driedaags festival vol vrolijkheid, workshops en informatie over inclusief basisonderwijs. Een festival voor en door buurtbewoners met of zonder handicap, hun vrienden en andere geïnteresseerden.

Dit culturele festival vraagt aandacht voor de vrijheid van jongeren en volwassenen met een beperking, hetzij door handicap of armoede. De vrijheid om erbij te horen en te mogen bijdragen aan de gemeenschap met genoeg ondersteuning. De vrijheid om zelf je leven in te richten, hoe je les krijgt, hoe je woont, werkt en wat je met je vrije tijd doet. De focus ligt dit jaar op de vrijheid om te kiezen voor de buurtschool waar inclusief onderwijs wordt gegeven en waar dus iedereen, ook met handicap of leerprobleem, welkom is en de ondersteuning krijgt die zij/hij nodig heeft. De nieuwe basisschool Ubuntu in Amsterdam Oost moet dit vorm gaan geven. Lucia Biondelle, VNspecialist inclusief onderwijs, geeft informatie.

Het wordt een weekend vol culturele en informatieve workshops voor volwassenen en kids, een diner op vrijdag- en zaterdagavond met muziek en poëzie, informatieklassen over inclusieve lesmethodes, een panelgesprek met politici en onderwijsdeskundigen en een vrolijke optocht onder begeleiding van de Fanfare Toeters en Bellen en Dappere Dames (start: zaterdag 24 juni 14.00, Meevaart (Balistraat 48A).

In de twee bijlagen treft u meer informatie en het programma aan. U kunt zich hier opgeven voor één of meer workshops en/of het diner, gebruik de QRcode hieronder of stuur een mail met de gewenste workshops of diner naar dit mailadres: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Heeft u interesse in de inclusieve school Ubuntu in Oost? Dit kunt u aangeven via 1 van de drie genoemde contactmogelijkheden. Want we hebben uw steun via een handtekening nodig om te mogen beginnen. En zo blijft u ook op de hoogte want de stichting Inclusief Onderwijs is al volop in gesprek over de oprichting van de school met onder andere de gemeente Amsterdam.

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken