homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Minimumloon naar 14 euro voor iedereen!

p2Op 21 november was er een bijeenkomst over minimumloon naar 14 euro voor iedereen bij Assadaaka Community.

Nederland is een welvarend land. Toch zijn er veel mensen die in armoede leven. Dat kan echt anders. De lonen gaan niet gelijk op met de groei van de economie. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een fatsoenlijk inkomen. De oplossing is het verhogen van het minimumloon van €10 naar €14 per uur. Kom allen naar onze bijeenkomst op 21 november, samen zetten wij ons in voor een eerlijk minimumloon!

Waarom is het verhogen van het minimumloon zo belangrijk? Omdat de steeds maar groeiende winsten nu niet eerlijk verdeeld worden. De verschillen tussen arm en rijk worden zo steeds groter in Nederland. Eerlijker lonen leiden tot een gezondere en stabiele economie. Want een verhoging van het minimumloon betekent dat miljoenen Nederlanders er op voor uit zullen gaan. Zij zullen meer te besteden hebben, wat goed is voor de economie. Even belangrijk is dat zij ook minder stress zullen ervaren, waardoor ze beter kunnen deelnemen aan de maatschappij. En het gaat om maar liefst 2,1 miljoen werkende Nederlanders, die nu het minimumloon ontvangen of net daarboven. Ook gaan er 4,5 miljoen uitkeringsgerechtigden op vooruit, want de uitkeringen zijn gekoppeld aan het minimumloon. Daarom zetten wij ons in voor een verhoging van het minimumloon naar €14!

Een gezonde, eerlijke samenleving, daar gaan we voor!

Er waren heel veel mensen op afgekomen. Een vruchtbare bijeenkomst met werkbare agenda, afspraken voor de volgende bijeenkomsten.

Hier onder kunt u de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community.

Toespraak Minimumloon naar € 14,-

Dank jullie welk voor jullie aanwezigheid. Een speciaal woord van dank aan onze gasten van de FNV.

Nederland is een welvarend land. Toch leven er mensen in armoede. Ook hier in Amsterdam. De huur weer kunnen betalen aan het einde van de maand, nieuwe schoenen voor de kinderen en gezond eten. Hoe regel je dat allemaal als je maar weinig overhoudt per maand? Het zijn zorgen die heel veel mensen iedere dag bezighouden.En het zijn geen kleine zorgen. Vooral als deze zorgen structureel, voor een langere tijd zijn. Mensen die rond of onder de armoede grens leven ervaren veel stress. Ze kunnen slaapproblemen krijgen, hoofdpijn, hoge bloeddruk en uiteindelijk serieuze gezondheidsklachten. Het wordt steeds moeilijker om uit deze situatie te komen en om weer te gaan participeren.

Leven rond de armoede grens heefteen enorme impact op iemands leven en op dat van het hele gezin.

Maar als Nederland zo welvarend is, hoe kan het dan dat zoveel mensen rond de armoede grens leven?Waarom wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter? Een belangrijke oorzaak ligt in het feit dat het minimumloon al lange tijd niet is aangepast. De uitkeringen die daaraan gekoppeld zijn dus evenmin. Dus terwijl de lonen ieder jaar wat stijgen, blijft het minimumloon hetzelfde. Daarmee blijven miljoenen Nederlanders die een minimumloon ontvangen of een uitkering áchter bij werknemers met een hoger loon. En zo worden de verschillen groter. Terwijl eerlijke lonen niet alleen de mensen, maar ook de economie gezond maken. Daarom willen wij verandering. En daarom pleiten wij voor een stijging van het minimumloon naar € 14,-.

Dat moet zo snel mogelijk geregeld worden! Wij zetten ons daar graag voor in, samen met de FNV!

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl

p1

p3

p4

p6

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalink



Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken