homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Meldpunt afwijkend gedrag/radicalisering bij Assadaaka Community

meldMeldpunt afwijkend gedrag/ radicalisering - Kent u misstanden bij afwijkend gedrag? In de media ook wel radicalisering genoemd. Maakt u zich zorgen? Voelt u zich onveilig? Voor deskundige hulp kunt u terecht bij Assadaaka Community!

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs op 13 november jl. is er voor iedereen die daarover wil praten de komende weken een calamiteitenspreekuur. Een ieder die hier behoefte aan heeft, kan terecht bij het meldpunt afwijkend gedrag van Assadaaka Community.
Er hangt een grimmige sfeer onder de moslims en niet moslims in Nederland. Er is gebleken dat er veel behoefte is aan het creëren van wederzijds begrip. Wij vragen vanuit Assadaaka Community de mensen zich kalm en verenigd te houden. Wij horen elkaar juist in deze moeilijke tijd te ondersteunen en zelfs te begeleiden als het nodig is.

Assadaaka Community verafschuwt alle vormen van geweld.  Daarnaast geeft Assadaaka Community de voorkeur aan de term “afwijkend gedrag” in plaats van radicalisering. Dit, omdat de aanslagplegers veelal jongeren zijn met sociale en psychische problemen. De islam kent in wezen geen radicalisme.

Door middel van het Meldpunt afwijkend gedrag in het leven te roepen, hoopt Assadaaka Community de gemoederen onder bewoners van Amsterdam rustig te houden,  de saamhorigheid te bewaken en een klankbord te zijn voor discussies (dialogen). Voor veel mensen is Assadaaka een plek waar men terecht kan voor een luisterend oor. Het geeft mensen een houvast hier bijeen te komen. Het verzacht een beetje de pijn en creëert wederzijds begrip. Daarnaast verzorgt Assadaaka Community tal van activiteiten om de saamhorigheid en participatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen te bevorderen. Meer informatie over de activiteiten kunt u vinden op http://www.assadaaka.nl.

U bent van Harte welkom op:

Kantoor – (werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur)
Plantage Middenlaan 14 -1hoog,
1018 DD Amsterdam
Telefoon: 020-7525131
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Vriendschapshuis – (werkdagen van 17:00 tot 21.00 uur)
Palembangstraat 52,
1094 TK Amsterdam

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken