homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Meldpunt afwijkend gedrag/radicalisering bij Assadaaka Community

KINDAssadaaka Community waarschuwt jongeren niet naar Syrie en Irak te gaan.
Sinds maart 2013 is het dreigingsniveau voor terrorisme in Nederland verhoogd van beperkt naar substantieel. Dit heeft met name te maken met de uitreis van moslimjongeren naar landen als Afghanistan, Somalië en Syrië waar zij zich aansluiten bij lokale jihadistische strijdgroepen. Vooral de toegenomen aantrekkingskracht van de in juni j.l. uitgeroepen Islamitische Staat in delen van Syrië en Irak vormt volgens de Nederlandse autoriteiten een serieuze dreiging voor de veiligheidssituatie in Nederland.

In Amsterdam Oost – met name de Indische buurt – wonen veel multi-probleemgezinnen. Kinderen uit deze gezinnen hebben vaak een laag zelfbeeld en voelen zich sociaal en economisch uitgesloten. Zij zijn daarom potentieel vatbaar voor radicalisering.

De Vriendschap Community Assadaaka vindt de groeiende groep jihadreizigers naar Syrië een zorgwekkende ontwikkeling en een gevolg van de politiek-religieuze propaganda en indoctrinatie van een groep die vatbaar is voor polarisatie en radicalisering. Assadaaka Community waarschuwt moslimjongeren voor de gevolgen en consequenties van een religieus ongefundeerde en politiek dubieuze keuze en wijst ze op het belang van een persoonlijke interpretatie van de term “jihad”. De heilige strijd is in eerste instantie een innerlijke strijd tegen het lagere zelf en niet een onduidelijke oorlog met verborgen agenda’s en eeuwenoude tribale conflicten. 

Sommige moslimjongeren ervaren een anti-islam klimaat, discriminatie en gebrek aan kansen op sociale mobiliteit. Het werkloosheidspercentage onder Marokkanen is 39 procent. Turkse jongeren doen het niet veel beter met 33 procent. Er zijn meerdere factoren voor vervreemding maar voor deze jongeren is radicalisering in de vorm van religieus en/of politiek extremisme een groot risico.

Assadaaka is het Arabische woord voor ‘vriendschap’. Vriendschap Community Assadaaka is een multiculturele Europese vereniging voor vriendschap die zich al meer dan 20 jaar op talloze manieren breed inzet voor integratie, participatie en sociale cohesie in onze multiculturele samenleving.

Uitgangspunt hierbij is echter altijd dialoog. Ook – juist – bij controversiële onderwerpen. Want alleen door in dialoog te treden is het mogelijk om begrip voor elkaar te krijgen, begrip voor elkaars standpunten, maar ook om tot herziening van standpunten te komen, tot groter inzicht voor elkaar, en om elkaar te kunnen blijven zien als medemens.
Vriendschap Community Assadaaka blijft de dialoog aangaan over allerlei maatschappelijke onderwerpen. “In mijn visie is er geen plaats voor vijanddenken en het wij-en-zij denken. We leven samen en hebben het samen te doen. Oorlogen en strijd zijn wat mij betreft ècht uit de tijd. Vrede is het thema dat mij veel meer intrigeert. En Vriendschap Community Assadaaka wordt meer en meer een vredesbeweging vanuit vriendschap onder elkaar. Denken vanuit vriendschap maakt het vrijwel onmogelijk om tot oorlog en strijd te komen.” Aldus de oprichter Ahmed El Mesri.

Assadaaka Community, al jaren inzet voor integratie participatie en de sociale cohesie in onze multiculturele samenleving! En doet veel aan de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen. E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) - W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken