homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

LONG COVID EN GEVOLGEN

xxc4Thema-Lunch:  “LONG COVID EN GEVOLGEN”
De Assadaaka Community organiseerde in het jaar 2021 zeven dagen waarop het Vriendschapshuis functioneerde als priklokatie voor de Gemeentelijke Gezondheids Dienst, om COVID vaccinaties te kunnen zetten. Daarmee levert de Asssaadaaka Community een bovengemiddelde bijdrage aan het bestrijden van een maatschappelijke nood.

Na een CORONA besmetting kan de patiënt lange tijd klachten houden. Dit noemen we LONG COVID. Long covid kan ingrijpende financiële en mentale gevolgen hebben. De Assadaaka Community bepleit een financiële tegemoetkoming voor personen die economische- en letselschade leden door long covid.

Op vrijdag 07 januari zullen wij tijdens de Thema-Lunch aandacht geven aan het onderwerp “LONG COVID EN GEVOLGEN”.

Wat: Thema-Lunch “LONG COVID EN GEVOLGEN”

Waar: Balistraat 48A, Amsterdam

Tijd: 14.00-15.00 uur

Aanmelden: verplicht via .(JavaScript must be enabled to view this email address)

CORONA MAATREGELEN: QR Code, mondkapje, en anderhalve meter maatregel

Wat zijn de klachten bij Long COVID?

Mensen met Long COVID hebben klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, of kampen met een depressie of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt vaak ‘brain fog’ genoemd.*

De FNV vindt dat de overheid een Long Covidfonds moet instellen om een financiële tegemoetkoming te realiseren voor mensen die op de werkvloer besmet zijn geraakt en nog steeds Long Covid-klachten ondervinden. Daarnaast wil de FNV samen met werkgeversorganisaties collectieve afspraken maken. Daarvoor is het belangrijk om de omvang van de problemen zorgvuldig in kaart te kunnen brengen. Dit meldpunt helpt daarbij.

Al eerder sprake van Long Covidfonds

Op aandringen van de FNV beloofde toenmalig zorgminister Tamara van Ark in april 2021 al dat er een fonds voor deze slachtoffers zou komen, maar sindsdien is er nog weinig gebeurd. ‘Als reden horen we steeds dat het niet haalbaar is zolang het kabinet nog demissionair is’, zegt FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: ‘Maar de problemen van deze mensen stapelen zich op. Over drie maanden belandt de eerste groep medewerkers met Long Covid in de WIA omdat ze dan al twee jaar ziek zijn en er financieel flink op achteruit gaan.’

Onvoldoende bescherming

Uit een enquête van de FNV samen met het KRO-NCRV-programma Pointer bleek in maart 2021 dat met name zorgmedewerkers in de eerste coronagolf vanwege onvoldoende persoonlijke beschermingsmiddelen op het werk besmet zijn geraakt. Sindsdien komen er bij de FNV nog steeds meldingen binnen van met name zorgmedewerkers die langdurige klachten ondervinden van een besmetting met Covid-19 en daardoor niet of minder kunnen werken.

FNV Bureau Beroepsziekten staat leden bij

Bij het Bureau Beroepsziekten van de FNV zijn inmiddels meer dan 100 meldingen van werknemers met Long Covidklachten in behandeling. Veruit het merendeel werkt in de zorg. Dit zijn ook allemaal mensen die aannemelijk kunnen maken dat ze op het werk besmet zijn geraakt. Denk je dat dat ook voor jou van toepassing is? Check de mogelijkheden voor een claim via ons Bureau Beroepsziekten.

FNV verleent hulp bij re-integratie bij ziekte

Ook als je langere tijd ziek bent en je verwacht problemen op je werk kun je aankloppen bij de FNV. Wij kunnen je ondersteunen bij de re-integratie op het werk en/of het aanvragen van een WIA- uitkering

Werken tijdens corona

Algemene informatie over werken tijdens corona vind je op fnv.nl/corona

* Bron informatie RIVM

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken