homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Internationale Vrouwendag bij Assadaaka Community.

vrouwenHet was weer zover, op 8 maart 2018, Internationale Vrouwendag, werd op de locatie van de Assadaaka Community aan de Polderweg 300 te Amsterdam, feestelijk herdacht met thema gelijkheid. De band van Harry zorgde voor de muzikale omlijsting. De vrouwen en de werkende mantelzorgers hebben goed van genoten. Het was een top dag.
Toespraak Ahmed El Mesri op de Internationale Vrouwendag 8 maart 2018

Lieve aanwezigen,

Vandaag is het internationale vrouwendag. Overal ter wereld staat deze dag in het teken van de solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen. Dat doen we wereldwijd al bijna 100 jaar, sinds 1921. En het is ontzettend belangrijk dat we daar met z’n allen aandacht aan blijven besteden. Bij Assadaaka Community vieren wij deze dag feestelijk, met heerlijke hapjes, drankjes, activiteiten en informatie over mantelzorg. Gelijkheid, dat is iets om te vieren!

Dit jaar is het internationale thema ‘Gelijkwaardigheid’. En gelijkwaardigheid… dat gaat verder dan alleen gelijke rechten. Gelijkwaardigheid, dat gaat om een wereld waarin mannen en vrouwen,  alle mensen bij elkaar, zich gelijk mogen voelen, waarin iedereen mee mag doen. Gelijkwaardigheid draagt bij aan een vreedzamer wereld.

Daarom vieren wij vandaag ook de gelijkwaardigheid. Want gelijkwaardigheid is belangrijk voor alle vrouwen, en voor islamitische vrouwen hier in het bijzonder. Zij hebben vaak veel verantwoordelijkheden en zorgen daarbij ook voor hun naasten. Dan is het niet makkelijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Daar staan we ook bij stil vandaag, met leuke activiteiten om jullie in het zonnetje te zetten. Want een gevoel van gelijkwaardigheid helpt om goed voor jezelf te zorgen én voor de mensen om je heen. Een gevoel van gelijkwaardigheid geeft veerkracht en energie.

Daarom is gelijkwaardigheid zo belangrijk. Gelijkwaardigheid is niet altijd vanzelfsprekend. Dat iedereen gelijke rechten heeft is vastgelegd in de wet. Maar in de praktijk is er nog maar al te vaak sprake van ongelijkheid. Juist nu is aandacht voor gelijkheid erg belangrijk. In deze tijd waarin er verkiezingen zijn, en waarin sommige politieke partijen hun bestaansrecht ontlenen aan het benadrukken van verschillen. Deze politici maken gebruik van de onwetendheid van mensen. Het benadrukken van verschillen maakt ook dat de gelijkwaardigheid onder druk komt te staan. Dat moeten we niet laten gebeuren.

Het thema van deze internationale vrouwendag nodigt ons uit om op te komen voor gelijkwaardigheid. Over de hele wereld is daar vandaag aandacht voor. Opkomen voor gelijkwaardigheid betekent niet wachten op een gelijkwaardige behandeling. Het gaat om het zelf uitdragen van die gelijkwaardigheid. Zo nodigen wij de ander uit om hetzelfde te doen. En het gaat ook om goed voor jezelf zorgen, en voor jouw eigen gevoel van gelijkwaardigheid. Laten wij ons inspireren door de vele vrouwen én mannen die ons voor gingen, en die verandering in gang hebben gezet. Zo draagt ieder van ons een steentje bij aan een betere, gelijke wereld.

Ik wens jullie een inspirerende, leuke middag!

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken