homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Ik geloof nog steeds voor vrede in de wereld!

nqDe weg naar vrede is de weg naar binnen.

Hier zit alles verankerd wat je nodig hebt om in vrede en harmonie te kunnen leven. Buiten is het koud en waait de wind van oorlog door de kieren van ons bestaan. 

Mijn naam is Ahmed El Mesri. Ik ben voorzitter van de Vriendschap Community Assadaaka (VCA).
VCA stelt zich ten doel:

Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Dagelijks ervaar ik in mijn naaste omgeving wat het betekent, om in onvrede, te leven met je zelf in je omgeving.

Je wordt geboren en op het moment dat je het leven begint in te ademen openbaart ditzelfde leven zich aan jou op een onvoorspelbare wijze. Ik zeg wel eens tegen mensen die bij mij komen: “bij de aankoop van een machine krijg je een garantiebewijs; bij het leven niet”!

Graag zou je alles willen controleren van het begin tot aan het einde met name voort wat betreft het leed dat wij mensen dagelijks op ons bordje krijgen. Vaak trekt het leven een streep door jouw plannen. Je verliest je baan, je wordt ziek, er gaat iemand dood waar je verschrikkelijk veel van houdt. En dan wordt je wakker op een dag door het oorverdovende lawaai van ontploffende bommen.

Oorlog.

Het leven geeft en het leven neemt.

Vanuit gevoelens van frustratie, veelal onbewust, geven mensen zich over aan het negatieve in de vorm van wraak.

Oog om oog, land om land, u of ik.

Grote politieke en spirituele leiders hebben in het verleden opgeroepen tot vrede op de wereld. Tegelijkertijd zijn er ook politieke en spirituele leiders die tot oorlog oproepen: het doden van een medemens omwille van de eigen boodschap gebaseerd op ideologische en of economische wensen en verlangens.

Elke leider die tot oorlog en of discriminatie oproept, mag u gerust wantrouwen. Geen mens mag van een ander mens verlangen om te doden. Er bestaat geen geldig menselijk argument om het doden van een medemens te onderbouwen. Alle mensen zijn gelijk aan elkaar, over de gehele wereld. De kleuren van uw haar, uw huid, uw vlag moeten tot vreugde opwekken. De mens is de mens en verdient een menswaardig bestaan, waar hij of zij zich ook bevindt.

De mens mag weer centraal gesteld worden. Dat wat u en mij, ons beweegt is het leven. Het Leven is al zijn wonderbaarlijke facetten. Buiten is het koud. Binnen is het warm. Ik ben een mens van de wereld. De wereld is leven gelijk een mens. Ik heb een tong die veel talen spreekt, de talen van de mens, van de wereld. Elk mens heeft een tong.

De wereld begint bij u zelf. Pak uw hand en breng deze hand naar de plek waar het allemaal begint: uw hart. Geef uw hart water in de vorm van vreedzame gedachten opdat het moge groeien.

Let niet op de ander. De ander let op zichzelf. Maak contact met uw innerlijk. Ga naar binnen, naar die plek die leeg is. Waar geen beelden je vredesteken verstoren en wacht ... wacht even ... nog heel even ... en dan gebeurt er een wonder.

Op die plek kom je namelijk de mens tegen waarnaar je altijd op zoek bent geweest.

Vanuit deze mens vloeien vreedzame gedachten de wereld in en verspreiden zich als een levensgrote vredesvlek die de wereld zal gaan overstromen en pas klaar is op het moment dat vrede oorlog overbodig heeft gemaakt!

ASSALAAMUN ALAYKUM, SHALOM ALEICHEM, NAMASTE EN VREDE ZIJ MET U.

Ahmed El Mesri, diskundige in multiculturalisatie van de Vriendschap Community Assadaaka.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkY0jtRK eetrnijdgrqf, cxvsyxngrzqj, [link=http://thdzezhzvtlq.com/]thdzezhzvtlq[/link], http://txlmlfbbzbtg.com/

Posted by ftutawd  on  11/05  at  01:11 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken