homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Iftar voor Orlando

gd“Er wordt nog te weinig openlijk positief over homoseksualiteit gesproken binnen de Marokkaanse gemeenschap.”  Dat zei Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA, donderdag avond 16 juni tijdens de bijeenkomst en iftar voor Orlando. Assadaaka Community had deze avond georganiseerd, om stil te staan bij de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslag in Orlando, maar ook voor een open dialoog over seksuele diversiteit.

Openheid
De aanslag in een homobar in Orlando, waarbij vijftig mensen om het leven kwamen, maakte eens te meer duidelijk belangrijk openheid en respect voor seksuele diversiteit is, ook binnen religie. Juist omdat homoseksualiteit binnen de Islam voor veel moslims een gevoelig onderwerp is, wilde Assadaaka graag mensen de kans bieden om hierover in gesprek te gaan. Er waren meer dan vijftig aanwezigen, waaronder Ahmed Marcouch en Sadet Karabulut, tweede kamerlid voor de SP. De organisatoren van de Marokkaanse Boot, voor de Gay Pride, waren aanwezig, evenals Stadsdeel Oost wethouder Nevin Özütok.

De Beslissing
Tijdens de avond werd de korte, indrukwekkende film ‘De Beslissing’ vertoond, over de jonge Marokkaanse Karim, die worstelt met zijn geaardheid. De aanwezige regisseur Wahid Sanouji vertelde over zijn motivatie om de film te maken. “Ik wil laten zien dat iedereen met dit onderwerp te maken kan krijgen. Dat ook jij, als vader, het moment kan meemaken dat je zoon of dochter vertelt dat hij of zij homoseksueel is. Ik wil geen boodschap meegeven, maar mensen aan het denken zetten. Voor mij gaat het uiteindelijk om liefde en respect voor je eigen kind.”

Respect
Eén van de aanwezigen, Zacharia, die nog maar 3 maanden in Nederland woont, deelde dat het voor hem om méér dan alleen elkaar respecteren gaat. “Het gaat om acceptatie dat iedereen is zoals hij is. Want je geaardheid is geen keuze, het is wie je bent.” Ahmed Marcouch gaf vervolgens aan dat het belangrijk is dat er meer over dit onderwerp wordt gesproken.  “Acceptatie en respect komen dichterbij wanneer méér mensen, zowel homoseksueel als hetero, zich openlijk positief uitlaten over seksuele diversiteit.”

Iftar
Na 22u werd de avond afgesloten met een gezamenlijke iftar, terwijl iedereen aan tafel na kon praten en tijd had om elkaar beter te leren kennen.  Vrijheid om te zijn wie je bent en samen in vrede en vriendschap kunnen leven, dát is waar Assadaaka Community voor staat.

Toespraak Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vriendschap Community Assadaaka. E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) of W. http://www.assadaaka.nl  (06-47440672).

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken