homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Huiswerkbegeleiding/Bijles bij Assadaaka Community

aHet is algemeen bekend dat het voor kinderen uit achterstandsbuurten moeilijk is om een goede opleiding te volgen. Het probleem begint voor hen op de basisschool, waar leerachterstanden ontstaan wat soms zelfs leidt tot vroegtijdig schoolverlaten. Het is voor die kinderen heel erg want ze kampen vaak met een negatief zelfbeeld, conflicten thuis en veel problemen op school.

Daarnaast heeft het gevolgen voor de leef kwaliteit in onze buurt, stad en de rest van Nederland, want hoe meer vroegtijdige schoolverlaters, hoe minder (hoog)opgeleid personeel later beschikbaar is.

Stichting Assadaaka Community wil ook hierin een bijdrage leveren en lanceert in samenwerking met vrijwilligers een project met als doel: ‘Bijlessen en huiswerkbegeleiding voor leerlingen van ouders met minder financiële draagkracht verzorgen’. Wij proberen daarom de lessen beschikbaar te stellen voor de groep ouders die deze steun nodig hebben.

Leerlingen vanaf groep 5 van het basisonderwijs kunnen bij ons op de Polderweg 300 de hele week terecht om ondersteuning te krijgen bij het wegwerken van leerachterstanden en om studievaardigheden te ontwikkelen. Onze vrijwilligers zijn mensen die nog zelf studeren. Ook hebben wij mensen die hoogopgeleid zijn.

Het project gaat 4 maanden duren en is bedoeld voor alle Amsterdamse kinderen. De ouders kunnen kiezen op welke dagen zij hun kinderen brengen. Per dag zijn er 2 blokken van anderhalf uur. Het eerste blok begint om 15:45 uur en het tweede om 17:45 uur.
Na de 4 maanden gaan wij evalueren met de betrokkenen (ouders en vrijwilligers) om te kijken of het wenselijk is om door te gaan.

Zoals bekend zijn wij een stichting en willen de lessen gratis beschikbaar stellen. Helaas worden er kosten gemaakt waar voor wij een eigen bijdrage moeten vragen. Het betreft materiaalkosten, koffie, thee en een reiskostenvergoeding voor onze vrijwilligers.

In de bijlage treft u een flyer aan die u kunt doorsturen naar geïnteresseerden.  Voor meer informatie en aanmeldingen kunnen ouders contact met ons opnemen via het nummer 0647440672 of email .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Voor meer informatie: http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken