homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

3x bijeenkomsten over Huiselijk geweld: het taboe doorbreken

huisHuiselijk geweld komt veel voor. Veel meer dan je zou denken, want de meeste mensen die met huiselijk geweld te maken krijgen durven er niet over te praten. Zo dragen te veel mensen een zwaar geheim met zich mee. Terwijl hulp hierbij juist zo hard nodig is. Bij de inloopspreekuren van Assadaaka Community kan je terecht, wanneer je geconfronteerd wordt met huiselijk geweld. Onze vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor, zodat je er niet meer alleen voor staat.

Voor onze vrijwillige vertrouwenspersonen houden wij dinsdag 29 november een bijeenkomst over Huiselijk Geweld, samen met Stichting Kezban. Deze stichting zet zich in voor het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld, met name voor mensen met een migratie achtergrond. Dit doen zij door het geven van voorlichting, en door hulpverleners, organisaties en overheden te adviseren.  Een eerste stap is het bespreekbaar maken van het onderwerp. Want alleen als mensen er over durven te praten, kunnen wij er echt iets aan doen. Daar zet Assadaaka Community zich samen met Stichting Kezban voor in.

Wat: Bijeenkomst over huiselijk geweld
Locatie: de Meevaart, 2e etage
Adres: Balistraat 48A, Amsterdam
Tijd: 10u tot 12u
Wie: Assadaaka Community en Stichting Kezban

Vervolg- traject: De 2e bijeenkomst is op dinsdag 6 december ook van 10u tot 12u, met Stichting Praat, waarin we vooral focussen op kindermishandeling.
Deze introductie staat op de website van Stichting Praat: http://www.praatoverkindermishandeling.nl

Stichting Praat doorbreekt het zwijgen over kindermishandeling. Kindermishandeling gedijt op geheimhouding, dus is het belangrijk om het geheim te onthullen. Daarom staan in alle activiteiten van Stichting Praat de geschiedenissen van ervaringsdeskundigen van kindermishandeling centraal en komen de ervaringsdeskundigen zelf aan het woord.

De gedachte achter de voorlichting die Stichting Praat geeft, is dat het belangrijk is dat volwassenen (met name vertrouwenspersonen) zich bewust zijn van (signalen van) kindermishandeling en deze bespreekbaar kunnen en durven maken. Voor kinderen is het vaak uiterst moeilijk om hun situatie bespreekbaar te maken, dus kunnen wij proberen om ‘hun oren, ogen en hun verhaal’ te zijn. Hoe doe je dat?

De 3e bijeenkomst is op 20 december van 11u tot 13u (let op, andere starttijd!), met Werkgroep Community Theatre Amsterdam.
Aanstaande dinsdag 20 december is de derde bijeenkomst bij Assadaaka Community over huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor deze bijeenkomst werken wij samen met Werkgroep Community Theatre Amsterdam. Zij maken gebruik van theater, om aansluitend via een open dialoog huiselijk geweld bespreekbaar te maken.
Voor vast wat meer informatie over hun werkwijze: http://www.cliffordstudio.nl/wcta/wcta-grens.html

De bijeenkomst begint om 10.30 met koffie en thee, op de 2e etage in de Meevaart (in de flexruimte, waar we ook training hebben). Daarna gaan we met elkaar naar de theaterzaal in de Meevaart. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 12u. Tijdens deze bijeenkomst zullen ook enkele genodigden van WCTA en van Stichtng Praat, waaronder Zohra, aanwezig zijn.
Het wordt zeker ook weer een interessante bijeenkomst! Ik hoop jullie allemaal dinsdag om 10.30 te zien.

Aanmelden is verplicht, omdat we een beperkt aantal plaatsen hebben.

Voor meer informatie, neem gerust contact op met Ahmed El Mesri, hoofdcoördinator van Assadaaka Community: 0647440672
hui
praa

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken