homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Hoe gaan wij onze woningen duurzaam en toekomstbestendig maken?

cvcBeste buurtgenoot,

De komende tijd staan wij als Amsterdammers voor een gigantische opgave: hoe gaan wij onze woningen duurzaam en toekomstbestendig maken?

Deze uitdaging moeten wij samen aangaan en daarom willen wij samen met u, andere inwoners en organisaties in gesprek gaan.

Wij willen u daarom van harte uitnodigen om op vrijdag 26 april bij vriendschapshuis Assadaaka in Amsterdam Oost, om hier samen het gesprek aan te gaan over de verduurzaming en het toekomstbestendig maken van onze woningen. Het is een belangrijk thema en minstens zo belangrijk is dat we het samen doen.

Uitkijkend naar uw antwoord en met vriendelijke groet,

Tom Leenders, duoraadslid PvdA
Bastiaan Minderhoud, stadsdeelcommissielid Amsterdam Oost

Wat: Hoe gaan wij onze woningen duurzaam en toekomstbestendig maken?
Datum: vrijdag 26 april,
Tijd: 10:00 -  12:00 uur
Locatie: Sporthal Wethouder Verheij, Polderweg 300, Amsterdam (eerste verdieping, aan de rechterkant).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aicha Ouiza op het volgende telefoonnummer: 06-84291796.  http://www.assadaaka.nl of .(JavaScript must be enabled to view this email address)

————————————————————————————

Programma 26 april

Verduursamen - start in de Indische Buurt

Het gaat Nederland niet lukken om het met Europa afgesproken doel van 14% duurzame energie in 2020 te halen. Daarom zal de overheid nieuwe, extra maatregelen moeten nemen, aldus EU-commissaris Arias Canete in een interview met NRC op 8 april jl.

Het verduurzamen van je woning is lang niet voor iedereen een eerste prioriteit. Sterker nog: veel mensen hebben hele andere zorgen. Er moet brood op de plank moet komen, de rekeningen betaald. En als mensen al overwegen om de verduurzamings-handschoen op te pakken, zijn vragen als: wat moet ik doen, wanneer is het slim te beginnen of bij wie moet ik aankloppen voor hen vaak heel moeilijk te beantwoorden.

Heel pragmatisch is ons verduurzamingssysteem dus nog niet. Het kan beter én sneller. Het moet beter en sneller. Waarom? Omdat vroeg of laat je huis verduurzaamd dient te worden. In je eentje de eerste stap zetten is lastig. Daarom wil de PvdA Amsterdam het verduurzamen van woningen samen op gaan pakken. Met zijn allen. Dat is ons uitgangspunt.

We gaan beginnen in stadsdeel Oost, in de Indische buurt. Waarom hier? Omdat de Indische buurt een bovengemiddeld grote verduurzamingsslag te maken heeft en over bovengemiddeld veel wooncomplexen beschikt waar zowel kopers, als sociale huurders van een corporatiewoning wonen. Dit worden ook wel gemengde complexen genoemd. Er is dus geen betere plek om samen te beginnen.

Daarom organiseert de PvdA Amsterdam op vrijdag 26 april een stakeholdersessie, samen met Assadaaka, !Woon, de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) Amsterdam Energie, (duo)raadsleden en leden van de stadsdeeladviescommissie Oost. We gaan in gesprek over het starten van deze gezamenlijke actie over wat er nodig is en hoe we dat samen doen. Start: 10:00, locatie Polderweg 300.

Aan het dagelijks bestuur van Stadsdeel Oost vragen we ons advies op basis van deze sessie over te nemen en voor te leggen aan het college.

Op deze manier kunnen we verduurzaming van gemengde complexen tot een gezamenlijk, inclusief project maken waaraan iedereen mee kan doen. Deelname van onderop is voor de PvdA belangrijk, zeker gezien de belangrijke en ambitieuze plannen de wij samen met onze coalitie partijen hebben in het structureel verduurzamen van de stad. Laten we daarom het goede voorbeeld geven en starten met een pilot in de Indische Buurt in Amsterdam Oost.

Tom Leenders
Duo-raadslid PvdA Amsterdam
Bastiaan Minderhoud
Lid stadsdeelcommissie Oost namens de PvdA Amsterdam
Ahmed El Mesri, oprechter Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken