homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Herdenken op 4 mei 2022 in Oost

xxx0Op 4 mei 2022 herdenken we samen in Oost. We herdenken de oorlogsslachtoffers die zijn omgekomen omdat naastenliefde en vrede werden ingehaald door tegenstellingen en angst. Een interreligieuze samenwerking van organisaties in Oost, waaronder Assadaaka Community, organiseert jaarlijks een herdenking in Oost.

Dat doen wij met een stille tocht langs het monument bij Muiderpoort Station, naar het monument op Ceramplein, waar wij samen stil zijn, gevolgd door woorden van herdenking. U bent van harte welkom!

De geschiedenis herinnert ons er aan hoe ontzettend belangrijk het is om er altijd voor te zorgen dat tegenstellingen niet de overhand nemen. Dat naastenliefde, gelijkheid en respect de belangrijkste basis van onze samenleving vormen. Er zijn op 4 mei verschillende activiteiten om samen te herdenken.

Van 11u tot 12u gaan we van start met een wandeling georganiseerd in samenwerking met het Geheugen van Oost (start bij Assadaaka Community)
Van 14u tot 16u houden we een themabijeenkomst over Herdenken van de oorlogsslachtoffers (locatie Assadaaka Community)
Van 17.30 – 18.30 delen we samen de maaltijd, vanuit naastenliefde gemaakt door onze vrijwilligers
Vanaf 18.30 verzamelen we ons voor de Stille Tocht, die om 18.45 van start gaat vanaf Assadaaka Community. We gaan eerst langs het monument bij Muiderpoort Station, waar we bloemen leggen. Vanaf daar vervolgen wij onze Stille Tocht naar het monument op Ceramplein, waar we 2 minuten stil zijn met elkaar, gevolgd door woorden van herdenking. We gaan terug naar Assadaaka Community waar u welkom bent voor een nagesprek over herdenken. U kunt ook vanuit huis via een live verbinding meedoen aan dit themagesprek.

Programma 4 mei 2022:
11u – 12u Wandeling met Geheugen van Oost
14u – 16u Themabijeenkomst Herdenken
17.30 – 18.30 Mogelijkheid tot maaltijd
18.30 Verzamelen Wethouder Verheijhal – Assadaaka Community
18.45 Start Stille Tocht naar Muiderpoort Station, bloemen leggen en toespraak
19.15 Vervolg Stille Tocht naar Ceramplein
19.30 Aankomst Ceramplein, bloemen leggen
20u Twee minuten stilte en toespraken
20.45 Terug richting Wethouder Verheijhal – Assadaaka Community met themagesprek en eventueel een maaltijd (met live verbinding)

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken