homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

#GEZONDHEID: #APENPOKKEN #VIRUS, #GGD BLAAST #ALARM

bbg00Apenpokkenvirus! Riep de Wereld Gezondheidsorganisatie en de alarmbellen rinkelen. Het relatief nieuwe Apenpokkenvirus heeft inmiddels de eerste slachtoffers gemaakt in Europa, ook in Amsterdam hebben gevallen zich geopenbaard. Vanaf maandag voert de rijksoverheid een vaccinatiecampagne voor specifieke doelgroepen.

Voor volledige protectie zijn twee vaccinaties nodig per persoon.

Ruim 10.500 Amsterdammers wil de Gemeente Amsterdam inenten. Wethoudster Shula Rijxman van Zorg is tevreden dat de campagne in de stad kan worden ingezet. Alles wordt netjes georganiseerd. ‘‘De gemeenschap vraagt hier ook om. Monkeypox kan een bijzonder vervelende ziekte zijn. Het is dus belangrijk om de groep mensen die de grootste kans loopt te beschermen.” verklaarde Rijxman (D66) tegenover AT5.

Het Apenpokkenvirus verspreid zich snel. Er zijn specifieke doelgroepen die getroffen worden als kwetsbare doelgroepen. In het bijzonder mannen met veel wisselende sexuele contacten met andere heerschappen. De vaccinaties worden aangeboden aan heren die deelnemen aan een medicinale proef met het middel PreP, dat niets met het Apenpokkenvirus van doen heeft, maar wel met Aidsbestrijding.

De Gemeentelijke Gezondheids Dienst verwacht vanaf maandag 25 juli 2022 de eerste vijftig inwoners te zullen vaccineren. De vaccinatiecapaciteit wordt uitgebreid naar circa honderd personen op een dag. Tussen de twee “verplichte” preventieve vaccinaties wordt een rustperiode in acht genomen, bij elkaar zo een vier weken.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken