homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag bijeenkomst “Gehandicapten worden ook gediscrimineerd”

bvOp 11 maart 2016 vond in de Boekmanzaal van de Stopera een bijeenkomst plaats in het kader van “samen tegen racisme en discriminatie”. Deze bijeenkomst was georganiseerd door Assadaaka Community / Stichting Onze Hoop in samenwerking met Platform Gehandicapten Zuid-Oost.

We hadden met Assadaaka een aantal mensen meegebracht. Allereerst was gezorgd voor een goede catering door Hanadi. Om haar te ondersteunen met de bedienen hadden zich gelukkig 2 vrijwilligers via het Oranjefonds aangemeld. Zij hielpen met de bediening van de gasten.

Het publiek kon voor de start van de sprekers nog even in alle rust genieten van een hapje en een drankje. De sfeer zat er al vroeg goed in. De zaal was in een cirkel opgesteld met open ruimte tussen de stoelen zodat er ook plaats was voor de rolstoelgebruikers.

Caroll Sastro van PGZO opende de bijeenkomst en heeft de sprekers gefaciliteerd door de volgorde aan te geven en te zorgen dat iedereen min of meer binnen zijn toegestane spreektijd bleef. Door het grote aantal sprekers was er helaas weinig tijd per individuele sprekers. Deze werd beperkt tot 3 minuten. Naar aloude traditie overschreed onze voorzitter deze tijd met zijn inleiding.

Verschillende sprekers kwamen daarna aan bod. Een aantal van hen sprak uit eigen ervaring, een aantal vanuit een politieke achtergrond (onder andere wethouder Eric van den Burg) of vanuit een combinatie van ervaring en politiek zoals Fem Korsten. De sprekers waren goed voorbereid en wisten het publiek te inspireren. Ook ik heb wat verteld over leven met een beperking. Ik vond het erg fijn dat ik hier de ruimte voor kreeg. Er was veel begrip voor alle sprekers en er werd aandachtig geluisterd.

Caroll Sastro presenteerde tussendoor ook over de training toegankelijkheid. Er werden voorbeelden gegeven van praktijksituaties waarbij de toegankelijkheid fout liep en er werden slides getoond uit de training.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde avond met veel eensgezindheid en een goede sfeer. Wij willen graag alle mensen bedanken die hebben meegewerkt aan het mogelijk maken van deze succesvolle bijeenkomst.

Door Meri Vaerendonck

http://assadaaka.nl/Assadaaka/comm/gehandicapten_worden_ook_gediscrimineerd_op_11_maart_jl/
http://assadaaka.nl/Assadaaka/comm/een_geslaagde_bijeenkomst_gehandicapten_worden_ook_gediscrimineerd/

Er waren ongeveer 60 mensen aanwezig.

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken