homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Geen geweld uit naam van religie - geen polarisatie maar saamhorigheid

aEen daad van geweld past nooit binnen een religie. Wanneer iemand beweert geweld vanuit zijn religie te plegen, is deze persoon ver van zijn religie gedreven. Religie gaat over vrede, liefde en medemenselijkheid. Niet over geweld.

De afschuwelijke moord op de Franse leraar Samuel Paty in Frankrijk, en de situatie die daarna is ontstaan, gaan Assadaaka Community aan het hart. Een leraar die les geeft over vrijheid van meningsuiting verdient meer dan de internationale polarisatie die na zijn droevige overlijden is ontstaan.

De Franse leraar Samuel Paty werd op vreselijke wijze vermoord nadat hij op zijn middelbare school les gaf over het onderwerp vrijheid van meningsuiting, waarbij hij een spotprent had laten zien van de profeet Mohammed. De dader zei te handelen vanuit zijn religieuze islamitische overtuiging. De Franse regering kondigde daarna strenge maatregelen af tegen een aantal islamitische organisaties.

Verschillende landen reageerden daarop met een boycot van Franse producten.
Polarisatie

De afgelopen week zien we steeds meer polarisatie. Niet alleen tussen landen door het afkondigen van maatregelen, het dringt veel dieper door in alle samenlevingen. Moslims worden aangesproken op een daad van geweld die iedereen afkeurt. Want geweld verdient geen plek binnen religie. Mensen worden angstig, het wij-en-zij gevoel wordt versterkt. Polarisatie biedt geen antwoord op geweld.
Saamhorigheid

Saamhorigheid is het enige antwoord op geweld en onbegrip. Zonder de ogen te sluiten voor extremistische stromingen die er door alle lagen van de samenleving zijn. We zijn allemaal verantwoordelijk voor saamhorigheid in onze omgeving. Samen staan we voor elkaar klaar, we helpen onze buren en onze naasten en samen maken we onze buurt sterker. Juist wanneer we moeilijke tijden ervaren met elkaar!

Wilt u langskomen bij Assadaaka Community, bijvoorbeeld bij ons sociaal maatschappelijk inloopspreekuur, de ontbijtbijeenkomsten of de Nederlandse taallessen? U bent van harte welkom! Voor meer informatie belt u met Ahmed El Mesri 06-47440672 of mailt u met .(JavaScript must be enabled to view this email address) http://www.assadaaka.nl

Wat         : Geen geweld uit naam van religie - geen polarisatie maar saamhorigheid
Wanneer   : maandag 9 november
Tijd           : 10.00 – 12.00 uur
Waar         : Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal 1e etage, Polderweg 300,
                1093 KP   Amsterdam

 

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken