homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een groepsgesprek over vallen en bezorgdheid om te vallen met Migranten ouderen (65+).

oudVoor de GGD Amsterdam zijn onderzoekers bezig met een project voor oudere migranten die bezorgd zijn om te vallen. Vanuit eerder onderzoek van de GGD blijkt dat vallen onder oudere met een niet-westerse achtergrond een groot probleem is. Echter worden de valpreventie programma’s die nu zijn ontwikkeld maar weinig bezocht door deze ouderen. Dit zal voor een deel komen door de taalbarrière en cultuurverschillen maar mogelijk zijn er ook andere wensen en vragen die niet goed aan bod komen in deze programma’s.

De doel van de GGD is om een bestaande interventie, Zicht op Evenwicht, aan te passen zodat hij geschikt is voor ouderen met een niet-westerse herkomst. De aangepaste versie zal daarna worden getest en geëvalueerd. Voordat wij hiermee aan de slag gaan willen wij eerst in gesprek gaan met een groep Marokkaanse oudere mannen over vallen en bezorgdheid om te vallen. Wij hopen middels deze gesprekken een beter beeld te krijgen wat belangrijk voor hen is en waar een programma aan moet voldoen.

Een groep van 8 tot 10 Marokkaanse oudere mannen (65 jaar en ouder) waarmee GGD op 9 januari in gesprek gaan over vallen.

Alle ouderen zijn welkom!  U bent van harte welkom om mee te praten!

De ontmoeting staat gepland op:
Datum: maandag 9 januari 2017
Tijd: 18:45 tot 20:45 uur
Plaats: Vriendschapshuis, Palembangstraat 52, 1094 TK, Amsterdam (dichtbij Muiderpoort Station)

Voor meer informatie kunt u bellen naar (06-47440672)
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl .

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken