homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een excursie naar het Chinese - Nieuwjaar

Assadaaka Community organiseert op zaterdag 9 februari 2013 een excursie naar het Chinese - Nieuwjaar. In het kader van participatie en sociale cohesie wordt er op zaterdag 9 februari 2013 een Assadaaka Community excursie georganiseerd naar Chinees Nieuwjaar festiviteiten op de Nieuwmarkt te Amsterdam met drakendansen, vuurwerk, een Chinese markt enz. (Lentefeest—Chun Jie—of Lantaarnfestival).

Vanaf 12 uur is er een tafel gereserveerd in De Waag, het historisch gebouw op de Nieuwmarkt. Hier verzamelen we.
“Chinees Nieuwjaar valt niet zoals bij ons op 1 januari, maar jaarlijks op een andere datum in januari of februari op de eerste dag van de maanmaand van de Chinese jaartelling. Ieder jaar is gekoppeld aan een dier. In 2012 was dat de draak en in 2013 is het de slang. In China heet het feest ‘Chun Jie’ wat ‘Lentefeest’ betekent. Van oudsher wordt hiermee de start van het vruchtbare seizoen in de landbouw gevierd: de lente. Het is voor Chinezen een moment om met de familie samen te komen voor de start van een nieuw seizoen.”
(Van http://www.youropi.com/nl/amsterd...)

Datum: zaterdag 9 februari 2013
Tijd: 12.00 uur
Locatie: de Nieuwmarkt te Amsterdam

We zouden het fijn vinden wanneer u even laat weten of u komt, dat kan via telefoonnummer 020-7525131 (06-47440672). Of via email: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Routebeschrijving: De Nieuwmarkt is gemakkelijk bereikbaar per metro, halte Nieuwmarkt, één halte van Centraal Station.

Gepost door kamal
AgendaPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken