homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Doneer voor het Offerfeest aan de armen in deze van coronacrisis!

vcmi‘Eid al-Adh’a (Offerfeest 2022)

Campagne om donaties het Offervlees te verzamelen voor de armen in Amsterdam Assadaaka Community pakt tijdens het Offerfeest Armoedebeleid en Eenzaamheid weer aan!

In Amsterdam leeft ongeveer 6,5 % van de huishoudens onder de lage armoedegrens.

Mensen zonder baan, gehandicapten zonder betaald werk, met name eenouder gezinnen, maar ook mensen die het minimumloon verdienen of zelfs onder het minimumloon zitten, leiden vaak een hard bestaan. Assadaaka Community wil graag iets betekenen voor deze medemensen.

De Assadaaka Community komt op voor de belangen van mensen die in armoede leven en probeert ook de krachten van mensen te bundelen. Ieder mens is uniek en heeft een unieke kracht.

Belangrijk vind de Assadaaka Community ook het principe van solidariteit; niet alleen opkomen voor jezelf, hoe belangrijk dat ook is, maar ook openstaan voor het helpen van je naasten.

De Assadaaka Community heeft concrete plannen om iets te kunnen betekenen voor mensen die in armoede leven en vaak ook eenzaam zijn, want armoede en eenzaamheid gaan vaak hand in hand.

De Assadaaka Community denkt aan:

a) Het houden van een speciaal spreekuur voor mensen die in armoede leven en ook vaak eenzaam zijn; we willen proberen mensen uit hun isolement te halen

b) Het organiseren van goederen- en voedseldonaties door winkeliers in de Indische buurt-Oost

c) Het op huisbezoek gaan bij mensen die dit willen

d) Het helpen van het maken van schoolkeuzes en het aanbieden van huiswerkbegeleiding

e) Ook kunnen mensen op de maandagen en vrijdagen vanaf 18.00 uur terecht in Vriendschapshuis, Polderweg 300, Amsterdam om gezamenlijk te eten. Eten bindt en verbroedert. Van donderdag zaterdag 9 juli tot donderdag 14 juli 2022 wordt het Offerfeest gevierd. Samenredzaamheid, armoede- en isolementbestrijding staan dan centraal. Van maandag 19 juli t/m vrijdag 23 juli aanstaande zamelt Assadaaka Community in samenwerking met Slagerij Het Lange Mes op de Javastraat vlees voor arme mensen in Amsterdam in. Het vlees wordt uitgedeeld onder arme gezinnen. Een deel wordt gebruikt voor een gezamenlijke maaltijd in het Vriendschapshuis.

Inzameladres:

1- Slagerij Het Lange Mes (7 x per week - de hele dag) Supermarkt - Slagerij Het Lange Mes -, Javastraat 127 HS, 1094 HD Amsterdam -  van 9.00 tot 18.30 uur .

Wat zou het een mooie gedachte zijn als mensen die dat kunnen missen geld en/of vlees doneren aan mensen die in armoede leven. En dat zijn heel veel mensen en het zijn er steeds meer geworden door de huidige economische crisis en het einde is nog niet in zicht. Als we dat met z’n allen doen dan kunnen we veel mensen helpen en dan kan iedereen feest vieren. We horen het woord “solidariteit’’ erg weinig in deze maatschappij waarin iedereen voor zichzelf moet opkomen. Maar soms is dat heel moeilijk en is het noodzakelijk en goed dat mensen je steunen, helpen en solidair met je zijn.

Doneren dus! Doen! IBAN: NL58 ABNA 0842 7865 38 t.n.v. Assadaaka - Offerfeest

Maak Assadaaka Community nóg blijer door (een 1 kilo vlees van € 8,00 te doneren). Met jouw bijdrage kunnen wij heel veel mensen/Amsterdammers die in armoede verkeren blij maken.

Dus kom nu in actie!

Bankrekeningnummer IBAN: NL58 ABNA 0842 7865 38 t.n.v. Project Offerfeest.

Assadaaka Community. Onze stichting heeft de ANBI-status.

Media:
Vereniging zamelt voedsel in voor offerfeest arme Amsterdammers | Het Parool
‘Het Offerfeest móét dit jaar in teken vluchtelingen staan’ | Amersfoort | AD.nl

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken