homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Tekort aan diversiteit in donorbloed

bloedOp maandag 9 december willen wij graag het thema bloeddonatie bespreken, van 10.00 - 12.00 uur. Als je overweegt om bloeddonor te worden, kun je je via de website van http://www.sanquin.nl aanmelden. Je ontvangt van hen dan een informatiepakket en een uitnodiging om je te laten keuren. Je kunt in principe donor worden als je tussen de 18 en 70 jaar oud bent. Voordat je echt bloed mag geven, moet je eerst medisch gekeurd worden door een arts van de bloedbank.
De bloedbank heeft een tekort aan bloed van mensen met een niet-westerse achtergrond. Bij een bloedtransfusie is het van belang dat het bloed van een donor past bij het bloed van de ontvanger. Anders bestaat de kans dat het afweersysteem het gedoneerde bloed aanmerkt als lichaamsvreemd en afstoot.

Word bloeddonor en red levens met jouw gift

Je bloed bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn allemaal van levensbelang. Als bloeddonor geef je bij de Bloedbank levensreddende bestandsdelen aan een patiënt. Ongeveer 30% van alle bloedproducten gaat naar patiënten met kanker. Maar de verschillende onderdelen van jouw bloeddonatie help je heel veel verschillende patiënten.

Met jouw gedoneerde rode bloedcellen worden bijvoorbeeld verkeersslachtoffers of patiënten met sikkelcelziekte geholpen. Uit bloedplasma maakt Sanquin belangrijke geneesmiddelen. Daarnaast wordt plasma toegediend aan patiënten met brandwonden of zeer groot bloedverlies. Bloedplaatjes gaan naar patiënten met een kwaadaardige bloedziekte, zoals leukemie. Zij worden behandeld met chemotherapie, die het beenmerg doodt dat bloedplaatjes aanmaakt. Daardoor krijgen ze tijdens de chemotherapie vaak een ernstig tekort aan bloedplaatjes. Met bloedplaatjes van donors kunnen patiënten deze gevaarlijke periode overbruggen.

Zoals je ziet kun je met één donatie verschillende patiënten een beter leven geven. Word ook bloeddonor. Meld je meteen aan op http://ikgeefbloed.nl of kijk op http://www.sanquin.nl voor meer informatie.

Wat       : Tekort aan diversiteit in donorbloed
Wanneer : maandag 9 december
Tijd         : 10.00 -12.00 uur
Waar       : Assadaaka Community, Wethouder Verheijhal 1e etage,
              Polderweg 300, 1093 KP Amsterdam

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken