homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Dinsdag 10 november is de Nationale Dag van de mantelzorg

aMantelzorg betekent dat je zorgt voor iemand van je familie, dierbaren of een buurtgenoot die hulpbehoevend is. Velen van ons zijn mantelzorgers, soms voor een korte periode, soms voor jaren. Samen zorgen we voor elkaar. Dit kan soms zwaar zijn, naast een baan, een gezin en andere verantwoordelijkheden.

Vooral in deze tijden kan het extra belastend zijn, omdat bijvoorbeeld de scholing van kinderen ook tot je taken gaat behoren of omdat instanties die verlichting kunnen bieden of ondersteuning (tijdelijk) sluiten.

Ook kan respijtzorg kan afnemen en/of uitvallen. Een luisterend oor dat niet meer of minder geboden kan worden tijdens corona, kan ook zwaar zijn. Niet meer samen eten en samen de zorgen delen kan een groot gemis zijn, men heeft dit nodig om bij te kunnen tanken en om de regie te blijven houden over de eigen gezondheid.

Deze groep mensen wordt in deze tijden extra geraakt. En daarom is het belangrijk dat ze op de Nationale Dag van de mantelzorg in het zonnetje worden gezet. Hier staan we ieder jaar bij stil.
Wij wensen alle mantelzorgers een mooie dag toe en wensen ze veel sterkte de komende tijd. Voor hulp kunnen ze altijd terecht bij Assadaaka Community, ook in moeilijke tijden.
Voor meer informatie bel 06 47 44 06 72

Gepost door ahmed
Agenda • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken